Предстоятель: Якщо не чинимо опору гріху, то ми духовно мертві

Боротися з гріхом повинна кожна людина, тому що гріх отруює все наше життя, наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій у проповіді за Божественною літургією у другу Неділю Великого посту, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

«Гріх – це духовна хвороба, це язва, гнійна рана, яка вражає людину і отруює їй життя, – підкреслив Блаженніший архіпастир. – Боротися проти гріха має кожна людина, кожна у свою міру. Мужні люди сильно борються з гріхом, менш мужні – менше, але все одно треба боротися проти гріха. Якщо ми не чинимо опір гріху, то ми духовно мертві, ми не бачимо Божественного Світла, яке завжди є поруч із нами».

Предстоятель вказав на преподобних отців Києво-Печерських як на приклад мужньої боротьби з гріхом. Святі боролись з гріхом за допомогою посту, молитви та добрих справ.

«Для боротьби з гріхом Господь дав нам піст та молитву. Піст – це коли людина утримує себе і від скоромної їжі, і злих помислів, злих справ, злих вчинків, – пояснив Блаженніший владика.

Молитва – це коли людина просить у Бога прощення і молиться, щоб Господь пробачив гріхи й інших людей, які живуть на землі».

Просмотров: 363