У Ніжинській, Тульчинській та Харківській єпархіях УПЦ звершено відспівування загиблих воїнів і волонтерів

Священнослужителі Української Православної Церкви звершили чин відспівування і похорону військових та волонтерів, які загинули, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Ніжинської, Тульчинської та Харківської єпархій.

20 березня 2022 року у Свято-Вознесенському храмі міста Ніжин попрощалися з воїном Юрієм Васильовичем Радченком, який загинув, захищаючи Україну від російського вторгнення.

Чин відспівування очолив митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у співслужінні з духовенством єпархії.

Наступного дня у Богоявленському храмі міста Ніжин священнослужителі Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Ніжинським і Прилуцьким Климентом відспівали Захисника України Юрія Олексійовича Динька.

Митрополит Климент висловив щирі співчуття родинам і близьким людям спочилих та закликав молитися за упокоєння їхніх душ.

Ще одного Захисника Вітчизни 20 березня 2022 року відспівали священики Тульчинської єпархії УПЦ у селі Четвертинівка Вінницької області.

«Віктор Махнюк народився в 1981 р. в селі Четвертинівка Тростянецького району. В 2015-2016 роках був учасником АТО. 25 лютого 2022 року Віктор пішов на війну добровольцем, а 11 березня загинув в бою на Миколаївщині, захищаючи Батьківщину. Сиротами залишилися дві доньки», – повідомляє єпархіальний сайт.

Чин похорону очолив благочинний Тростянецького округу протоієрей Володимир Шарапанівський у співслужінні з духовенством благочиння.

Тульчинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині загиблого. Вічна пам’ять герою.

Цього ж дня духовенство Харківської єпархії звершило чин похорону православного волонтера, який загинув внаслідок чергового обстрілу Харкова.

Відспівування відбулося у храмі на честь Казанської ікони Божої Матері міста Харків.

Харківська єпархія розділяє скорботу рідних і близьких загиблого та просить молитов за упокоєння душі новопреставленного Сергія.

Просмотров: 357