Бог не хоче, щоб люди воювали один з одним, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

У недільній проповіді Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав просити, щоб Господь простив наші гріхи та пом’якшив серця тих, хто воює проти нас, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що ми просимо Господа пробачити наші гріхи, бо всі біди, які трапляються з нами, є наслідком наших гріхів.

«Гріх – це отрута, яку людина випиває і яка на устах у людини солодка, але коли вона її допиває, вона стає гіркою і вбивчою для людини», – зауважив Блаженніший владика.

Саме тому, за словами архіпастиря, коли ми хочемо уникнути наслідку гріхів – війни, то просимо про заступництво святих, щоб Господь пробачив і наші гріхи, і пом’якшив серця тих, що воюють проти нас.

«Бо всі ми діти Божі, – наголосив Предстоятель. – І як батько, якщо у нього є три сини і вони ворогують між собою, не хоче цього, а хоче, щоб вони жили в злагоді та любові, – так і Бог не хоче, щоб люди воювали один проти одного. Господь хоче, щоб ми жили в любові і світлі, але на жаль гріх іноді долає нас і ми вкушаємо його гіркі плоди».

Завершуючи проповідь, Блаженніший владика побажав, щоб Господь зіслав мир на Українську землю.

«Хай Господь Йому знаними шляхами пом’якшить серця тих, хто воює проти нас, щоб любов взяла верх над злобою, щоб добро перемогло зло», – підсумував Предстоятель.

Читайте також: Якщо не чинимо опору гріху, то ми духовно мертві, – Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 2800