Ніжинська єпархія надає гуманітарну допомогу для військових, медиків і мирних жителів Чернігівської області

Гуманітарну допомогу від Ніжинської єпархії Української Православної Церкви отримали військові Збройних Сил України, територіальна оборона, медичні заклади, а також постраждалі від війни жителі Ніжинського, Борзнянського і Бобровицького районів Чернігівської області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ніжинської єпархії.

19 березня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента голова єпархіального відділу у справах сім’ї ієрей Олександр Гладиш передав багатодітним малозабезпеченим сім’ям міста Ніжин продукти харчування.

Таку ж саму допомогу цього дня священик Олександр передав жителям сіл Зруб та Бобрик Ніжинського району.

19 та 20 березня 2022 року зусиллями настоятеля Михайлівського храму села Комарівка Борзнянського благочиння протоієрея Максима Ярошенка до місцевої громади завозився гуманітарний вантаж.

Допомога була доставлена до Комарівської гімназії, територіального центру сільської ради, а також Свято-Михайлівського храму, де її могли отримати усі нужденні.

Продуктами харчування забезпечили учнів гімназії, громадян, які евакуювалися з зони бойових дій, малозабезпечені сім’ї та сім’ї, які виховують дітей-сиріт або дітей з інвалідністю.

Зі словами вдячності до митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, духовенства і вірних Ніжинської єпархії УПЦ звернулися директор Комарівської гімназії Віктор Андрійович Стриженко та начальник служби у справах дітей Комарівської сільської ради Тетяна Миколаївна Степанець.

У ці ж дні Ніжинська єпархія надала продукти харчування для потреб соціальних закладів Вертіївської та Бобровицької об’єднаних територіальних громад. Загальна маса даної допомоги – 2 тонни.

20 березня 2022 року духовенством Бобровицького благочиння була надана гуманітарна допомога воїнам Збройних Сил України та територіальної оборони міста Бобровиця. Також продукти харчування отримали діти-сироти, які заходяться на вихованні у КЗ «Старобасанська гімназія-інтернат».

Крім того, Ніжинська єпархія відправила гуманітарний вантаж до сіл Стара Басань, Нова Басань, Старий Биков, Козацьке, Веприк та Вороньки – саме ці населені пункти наразі потерпають від бойових дій.

Стараннями небайдужих підприємців – парафіян храму Архістратига Михаїла міста Бобровиця Миколи Оношка, Олександра Мринського, Сергія Кудіна та православних волонтерів з міста Київ малозабезпечені сім’ї та люди похилого віку, що проживають у Бобровиці, також отримали необхідні речі.

21 березня 2022 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї ієрей Олександр Гладиш та протодиякон Григорій Гришко доставили м’ясо глибокої заморозки та інших продукти харчування для біженців, які проживають у місті Борзна.

Також Ніжинська єпархія допомагає медичним закладам.

21 березня 2022 року вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій передав Ніжинському міському пологовому будинку понад 200 кг м’яса глибокої заморозки.

Єпископа Феодосія зустрів головний лікар медичного закладу Валерій Михайлович Якуба і висловив щиру подяку за надану допомогу.

Цього дня благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей, голова єпархіального відділу у справах сім’ї ієрей Олександр Гладиш та протодиякон Григорій Гришко доставили гуманітарну допомогу до Бахмацької міської лікарні.

Медичний заклад отримав від Ніжинської єпархії 350 кг м’яса глибокої заморозки.

Окрім цього, духовенство Ніжинської єпархії доставило гуманітарну допомогу до Бахмацької лікарні-хоспісу.

Керівництво медичних закладів звернулося зі словами подяки до митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, священиків Ніжинської єпархії, які несуть волонтерське служіння, та всіх причетних до підготовки та надання даної допомоги.

Просмотров: 601