Польська Православна Церква закликає російську владу припинити війну

Архієрейський Собор Польської Православної Церкви закликає владу Росії на чолі з президентом припинити військові дії в Україні. Про це йдеться у витязі з ухвали Архієрейського Собору Польської Православної Церкви  від 22 березня 2022 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vzcz.church.ua.

Священний Собор єпископів, у відповідь на поточну ситуацію в Україні, заявляє: «24 лютого 2022 року несподівано на українські землі вторглися російські війська, і почалися бойові дії. Настав важкий час братовбивчих боїв, які тривають донині. В результаті було зруйновано нормальне життя громадян, гине багато невинних людей, прогресує деградація церковного та суспільного життя. Знищуються матеріальні блага: храми, пам’ятники, критична інфраструктура та житлові будинки».

Далі у документі йдеться: «Священний Архієрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви, керуючись біблійною істиною, закликає владу Російської Федерації на чолі з президентом припинити військові дії в Україні, вважаючи їх злими і незрозумілими. Важко зрозуміти причини боротьби двох братніх православних і слов’янських народів між собою. Не руйнуймо те, що залишили нам Батьки і Матері, починаючи з Хрещення князем Володимир».

Також єпископи дякують Предстоятелю Польської Православної Церкви Блаженнішому Саві за попередній лист до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила із закликом сприяти закінченню бойових дій, які веде російська армія в Україні та висловити своє заперечення проти кровопролиття.

«Боже Великий і Могутній, дай Україні і всім нам мир!», – моляться єпископи Польської Православної Церкви.

Просмотров: 698