Помісні Православні Церкви та волонтери з-за кордону продовжують надавати гуманітарну допомогу УПЦ

Українська Православна Церква отримала допомогу від православних вірян з Румунії, Польщі та Чехії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Чернівецької, Рівненської та Полтавської єпархій.

18 березня 2022 року у Чернівецьку єпархію прибуло 6 вантажівок і 2 буси гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви.

Чотири вантажівки одразу були направлені до Банченського монастиря, де на даний момент проживає близько 1500 тисячі біженців та більш як 110 малюків Краматорського будинку дитини з персоналом.

Решту вантажу транспортували до центрів збору гуманітарної допомоги Чернівецької єпархії УПЦ. Звідти гуманітарні вантажі направлятимуться у різні регіони України, де є нагальна потреба в продуктах харчування, засобах гігієни та одязі.

19 березня 2022 року на Буковинську землю прибула ще одна вантажівка з Ясської єпархії Румунської Православної Церкви. Транспортування гуманітарного вантажу відбувалося під керівництвом архімандрита Никодима (Петре) настоятеля монастиря Бучум в м. Ясси.

Чергова допомога від румунських братів буде розподілена між військовими, лікарнями та вимушеними переселенцями, повідомляє єпархіальний сайт.

Чернівецька єпархія УПЦ висловлює подяку всьому православному духовенству та румунському народу за його підтримку у складний для України час.

Духовенство і миряни Рівненської єпархії УПЦ передали у Рівненську міську лікарню перев’язувальні матеріали та ліки, які придбали вірні Люблінської єпархії Польської Православної Церкви.

У лікарні запевнили, що усе зібране вірянами Польщі укомплектують в індивідуальні аптечки та доставлять українським воїнам.

Настоятель Борисо-Глібскої парафії міста Рівне, яка займалася транспортуванням даної допомоги, протоієрей Павло Ляшек подякував архієпископу Люблінському та Холмському Авелю за небайдужість і чітку позицію стосовно війни в Україні.

У Полтавську єпархію прибула гуманітарна допомога з Чехії.

Продукти харчування, медикаменти та інші необхідні речі передали біженцям та нужденним, які на даний момент проживають у Полтаві. Частину допомоги було направлено в Харків та Охтирку.

Митрополит Полтавський і Миргородський Филип висловлює подяку за надану гуманітарну допомогу волонтерам з Чехії, а також волонтерському розподільчому центру, який діє при Полтавському єпархіальному управлінні.

Нагадаємо, Українська Православна Церква продовжує отримувати допомогу з Румунії, Німеччини та інших країн Європи.

Просмотров: 527