Сербський Патріарх Порфирій у Белграді зустрівся з сім’єю біженців з України

22 березня 2022 року Сербський Патріарх Порфирій у Белграді зустрівся з сім’єю біженців з України й зазначив, що Сербська Православна Церква зробить все можливе, щоб допомогти біженцям, а також доставити допомогу в охоплену війною Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Сербської Церкви.

“Олександр і Марія, у яких четверта дитина народилася перед від’їздом, тимчасово поселилися у своїх хрещених батьків, сім’ї Огняновичів. Вони зазначили, що через Патріарха Порфирія висловлюють подяку сербському народу за гостинність і безпеку”, – йдеться у повідомленні.

У своїх словах до українців Патріарх Порфирій наголосив, що “наш народ добре знає, наскільки погана війна, а особливо які страждання біженців, і що Церква зробить все можливе, щоб допомогти біженцям з України, а також доставити допомогу на охоплену війною територію”.

“Найголовніше, щоб війна закінчилася якнайшвидше, ми за це молимося. Молимося, щоб ваша чудова родина повернулася до рідної домівки, щоб діти відчули тепло батьківського дому», — сказав Патріарх Порфирій і вчергове закликав свою паству надавати посильну допомогу біженцям з України, незалежно від того, чи є вони православними, католики чи атеїстами.

Окрім того, завдяки ініціативі Предстоятеля Сербської Православної Церкви сербський уряд продовжить термін легального перебування українців у країні до одного року. Патріарх Сербський Порфирій зустрівся з президентом республіки Олександром Вучичем та представив свою ініціативу підтримки біженців з України. Про це повідомив офіційний сайт президента республіки Сербія.

Після зустрічі Патріарха та президента уряд Сербії ухвалив рішення продовжити термін легального перебування в країні для громадян України. Тепер він складатиме не 90 днів, а 1 рік.

«Патріарх наголосив, що Сербська православна церква та її віруючі значною мірою займаються допомогою людям із районів, що постраждали від війни. Президент Вучич пообіцяв додаткову участь держави, щоб біженці з України отримували своєчасну та адекватну допомогу», – йдеться у повідомленні пресслужби Олександра Вучича.

Просмотров: 358