У Донецькому єпархіальному управлінні відбулися збори духовенства, парафії яких постраждали від бойових дій

23 березня 2022 року митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон провів збори отців благочинних та настоятелів храмів, які постраждали від бойових дій у межах Донецької єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

Зазначається, що у своїх доповідях про стан справ на парафіях та населених пунктах священики повідомили про наявність можливості продовжувати пастирську та богослужбову діяльність, однак, у ряді випадків це поки не є можливим через небезпеку для життя та інших причин.

Священики звернули увагу, що парафіяни храмів та жителі постраждалих міст та сіл дуже чекають на відновлення діяльності парафій. «Також були зібрані відомості про священнослужителів, з якими було втрачено зв’язок: вдалося з’ясувати поточний стан справ більшості духовенства, вони живі і здорові. На жаль, про певну їх частину відомостей все ще немає», — повідомляється в єпархіальній прес-службі.

Наголошується, що митрополит Іларіон вказав на крайню потребу якнайшвидшого надання гуманітарної допомоги постраждалим, були озвучені плани та звіт про вже пророблену роботу в цьому напрямку, а також прийнято відповідні рішення щодо подальшого забезпечення тих, хто потребує допомоги всім необхідним.

«Окремо архіпастир наголосив на необхідності прихильності та збереження канонічного порядку та дотримання Статуту Української Православної Церкви, дотримання встановленого порядку на парафіях серед духовенства та парафіян. Священикам, які не мають можливості повноцінно опікуватися своїми громадами через бойові дії, владика вручив укази про місця тимчасового звершення їхньої пастирської діяльності», — інформують у єпархії.

Після закінчення зборів митрополит Іларіон молитовно побажав усім якнайшвидшого настання миру і надав святительське благословення.

Просмотров: 714