Українці попрощалися з захисниками та захисницями Вітчизни в Одеській, Харківській, Полтавській, Мукачівській, Чернівецькій єпархіях

Священнослужителі Одеської, Харківської, Полтавської, Мукачівської, Чернівецької єпархій Української Православної Церкви звершили чин відспівування і похорону військових, які загинули, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Одеської, Харківської, Полтавської, Мукачівської, Чернівецько-Буковинської єпархій.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела настоятель Миколаївського храму м. Біляївка протоієрей Віктор Мандра у співслужінні собору духовенства звершив чин відспівування загиблих воїнів: Василя Микитюка, Олександра Холявка, Володимира Галушка.

“Для поховання воїнів на кладовищі виокремили спеціальну алею, яка матиме назву Героїв Захисників України”, – повідомляють біляївці.

Цього ж дня, протоієрей Леонід Подлубний, благочинний храмів Біляївського округу та настоятель Георгіївського храму с. Великий Дальник у співслужінні собору духовенства звершив чин відспівування воїнів В’ячеслава та Олександра.

У словах проповіді священики від імені Одеської єпархії УПЦ висловили співчуття рідним та близьким загиблих воїнів, а також зазначили, що Церква не лише молитиметься за упокій душ наших військових, а й підтримуватиме сім’ї загиблих захисників України.

20 березня митрофорний протоієрей Олександр Власов настоятель храму УПЦ на честь Собору Архістратига Божого Михаїла в селі Сербичани Сокирянського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії звершив відспівування захисниці Віри Анатій.

“Анатій Віра Юріївна загинула 24 лютого в день вторгнення військ Російської Федерації на територію України, виконуючи свій військовий обов’язок на одному із кораблів, в який влучила ракета. Батьки залишились без доньки, чоловік без дружини, двоє дітей без матері…” – повідомляє Асоціація ветеранів “За Україну. За її волю”.
“Дуже довгий час тіло Віри не могли привезти на Сокирянщину. Її молодшій донці 25 березня виповниться 11 років. На питання, що вона хоче на день народження, дівчинка відповіла: нічого, тільки щоб мама подзвонила» (дівчинку питали до того, як тіло Віри привезли додому)”, – розповіли в єпархії.
Як повідомляє Сокирянська міська рада, згідно з указом Президента України №134/2022, Віру Анатій посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героїні, та просить всіх молитись за упокій її душі.

22 березня митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор з сонмом духовенства звершили чин похорону молодшого сержанта, головного сержант-командира відділення 1 ракетного відділення зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, Сергія Бідзілі.

Військовослужбовець героїчно загинув 17 березня, віддавши своє життя, боронячи цілісність нашої Держави в війні проти Росії.

Після завершення похорону митрополит Феодор висловив співчуття родині загиблого героя та закликав всіх до молитви за новопреставленного захисника України.

Поховали воїна на Алеї Слави Центрального кладовища Мукачева.

22 березня з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія священники Первомайшини, Харківської області, звершили відспівування загиблого Ковальчука Андрія на площі біля ПК «Хімік». Богослужіння очолив настоятель храму Казанської ікони Божої Матері міста Першомайська в Лозівському районі Харківської області протоієрей Іоанн Гафич.

Вічна пам’ять захисникам України!

22 березня віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін у храмі Всіх Святих, що на Горішньоплавнівському цвинтарі, звершив відспівування старшини Збройних Сил України Дениса Свиридова.

Владиці співслужив декан богословсько-місіонерського факультету Семінарії протоієрей Сергій Яблуновський.

Воїн Денис героїчно загинув на п’ятдесятому році життя, захищаючи свою Батьківщину від російських загарбників.

Вічна пам’ять спочилому захиснику України рабу Божому Діонісію!

 

Просмотров: 545