Церква зі своїм народом: у Сєверодонецьку митрополит Никодим допомагає жителям міста, які не мають змоги евакуюватись

Митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим увесь час воєнних дій залишається зі своїми парафіянами. У цокольній частині Христо-Різдвяного кафедрального собору міста Сєверодонецька досі переховуються від обстрілів хворі і немічні містяни, які не мають змоги евакуюватись. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Попри те, що в місті неперервно точаться бої, у підвальному приміщенні собору митрополит Никодим і єпископ Новопсковський Іринарх щодня звершують усі уставні великопісні богослужіння.

Хоча в районі собору вже другий тиждень немає ані світла, ані води, архієреї власноруч допомагають нужденним людям, адже окрім них та ще одного священика практично нікого не залишилось, хто б міг попіклуватися про потреби постраждалих від бойових дій, котрі там знаходиться.

Через постійні обстріли складно забрати тіла вбитих людей, що просто неба лежать на вулицях. У короткі проміжки між обстрілами та бомбардуваннями владика Никодим намагається встигнути власноруч приготувати їжу на подвір’ї біля собору з тих продуктів і води, які іноді вдається роздобути.

Нагадаємо, кафедральний собор у Сєвєродонецьку двічі постраждав від обстрілів 13 та 16 березня.

Фото: facebook.com/severodonetskaya.eparhia

Просмотров: 1740