У Херсонській, Одеській, Рівненській та Кам’янець-Подільській єпархіях УПЦ провели в останню путь українських воїнів

Священнослужителі Української Православної Церкви звершили чин відспівування військовослужбовців, які віддали своє життя, захищаючи Українську землю і її народ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Херсонської, Одеської, Рівненської єпархій та сторінку храму прп. Онуфрія міста Городок у мережі Facebook.

23 березня 2022 року настоятель Миколаївського морського собору Херсона архімандрит Силуан (Пасенко) звершив відспівування 28 воїнів Збройних Сил України, похованих на Херсонському цвинтарі Геологів.

Чин було звершено на прохання рідних героїв та співробітників моргу, які надали список імен спочилих воїнів.

На могилі одного із солдатів священик встановив хрест.

В Одеській єпархії, у Преображенському храмі смт. Великодолинське та Покровському храмі смт. Овідіополь, благочинний храмів Овідіопольського округу протоієрей Олександр Бойко у співслужінні духовенства благочиння відспівував загиблих воїнів ЗСУ Андрія та Димитрія.

У своїх проповідях священик від імені Одеської єпархії УПЦ висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників України, подякував батькам за те, що виховали справжніх хоробрих воїнів та запевнив, що Церква старанно молитиметься за упокоєння їхніх душ, а також підтримуватиме сім’ї загиблих захисників.

23 березня 2022 року у селі Шубків Рівненської області попрощались із військовослужбовцем Олександром Тарасюком. Чин відспівування звершив настоятель Свято-Миколаївського храму села Шубків протоієрей Володимир Магдич.

«Олександр Тарасюк був старшим командиром загону спецпризначенців, закінчив Житомирський військовий інститут. Службу проходив у місті Очаків, служив на кораблі. Загинув у перші дні війни від попадання російської ракети у морське судно. Незабаром воїну мало виповнитись 27 років.

За словами односельчан Олександр був цілеспрямованим і справедливим, гарно вчився, у підлітковому віці ніс послух пономаря у храмі», – повідомляє єпархіальна прес-служба.

Цього ж дня у Свято-Андріївському храмі села Купин Кам’янець-Подільської єпархії попрощалися із полеглим воїном Олександром Кушніром.

Чин похорону звершив благочинний Городоцького округу протоієрей Олексій Добош у співслужінні з настоятелем храму протоієреєм Володимиром Куку та духовенством благочиння.

«Від дитячої мрії до воїна-морпіха – такий короткий життєвий шлях Олександра. Вершиною його життя назавжди стануть 20 років, але на цій вершині він виконав найголовніше у людському житті, закривши собою нашу землю від російських окупантів.

У нього не народяться свої діти, але він віддав життя, щоб народились і після перемоги щасливо жили наші діти», – йдеться у повідомленні.

Вічна пам’ять спочилим Героям!

Просмотров: 2443