Єпархії, монастирі та волонтери УПЦ допомагають біженцям, лікарням, нужденним і захисникам – репортаж. Ч. 17

В Українській Православній Церкві продовжують надавати допомогу державним установам, військовослужбовцям та всім потребуючим людям. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімнадцяту частину репортажу з різних єпархій України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1Репортаж. Частина 2Репортаж Частина 3, Репортаж. Частина 4Репортаж. Частина 5Репортаж. Частина 6Репортаж. Частина 7Репортаж. Частина 8Репортаж. Частина 9Репортаж. Частина 10, Репортаж. Частина 11, Репортаж. Частина 12, Репортаж. Частина 13, Репортаж. Частина 14, Репортаж. Частина 15, Репортаж. Частина 16.

Київська єпархія. Благодійний фонд «Фавор» закупив продукти харчування для біженців з Бучі та Гостомеля загальною вартістю 10 тис. грн.

Дізнатися більше про допомогу фонду можна за посиланням.

Одеська єпархія. Пожежна команда, яка діє при Свято-Покровському скиту Успенського Одеського чоловічого монастиря (с. Маринівка), вкотре допомогла місцевим жителям.

Скитоначальник архімандрит Мелетій та братія приїхали до ділянки, на якій внаслідок підпалу загорілася суха трава, та за допомогою пожежного ЗІЛу локалізували і не допустили поширення пожежі.

Завдяки клірику єпархії дитяче відділення багатопрофільної лікарні міста Білгород-Дністровський поповнилося дитячим електрокардіографом.

Пристрій придбали за фінансової підтримки сім’ї благочинного Білгород-Дністровського округу протоієрея Рустіка Виходцева.

Рівненська єпархія.  Минулого тижня у храмі на честь святих Косми і Даміана села Новий Корець парафіяни на чолі з настоятелем протоієреєм Михаїлом Голубкою готувал продуктову допомогу для військових ЗСУ.

Приміщення для роботи надала місцевий підприємець Людмила Дулевич.

В результаті посиленої праці прихожан було приготовано 300 банок тушонки та 7 тис. вареників.

До вірян долучилися і працівники Новокорецького дитячого садка «Віночок», які напекли велику кількість булочок, пирогів та солодощів.

Окрім того, селяни зібрали гроші та придбали шкарпетки і нижню білизну.

Гуманітарну допомогу громада відвезла у волонтерський центр при храмі Всіх Волинських святих міста Рівне, звідки під керівництвом протоієрея Михаїла Жаровського вантаж був відправлений на передову.

Кіровоградська єпархія. 25 березня 2022 року ключар Преображенського кафедрального собору міста Кропивницький протоієрей Іоанн Шемедюк передав для Збройних Сил України гуманітарну допомогу, до складу якої входили:

  • Цукор – 50 кг.
  • Пшенична крупа – 25 кг.
  • Макарони – 15 кг.
  • Олія – 15 л.
  • Консерви – 40 шт.
  • Приправа – 14 шт.
  • Чай – 14 шт.
  • Кава – 2 шт.
  • Серветки – 8 шт.

Гуманітарна допомога була зібрана зусиллями прихожан собору, які на сьогоднішній день перебувають за кордоном.

Мукачівська єпархія. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора настоятель храму на честь собору Карпатських святих міста Ужгород протоієрей Петро Грига відвідав Мукачівський психоневрологічний інтернат та передав закладу допомогу у вигляді продуктів харчування.

Також священик привіз до Свалявського Троїце-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря продукти тривалого зберігання для допомоги біженцям, яких прийняла обитель.

26 березня 2022 року ігуменя Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря Іларія (Січка) та сестри обителі передали допомогу українським військовослужбовцям.

Захисники України висловили щиру подяку монахиням за їхні молитви та матеріальну підтримку.

Харківська єпархія.  26 березня 2022 року викладачі та вихованці Харківської духовної семінарії спільно з православними волонтерами передали харчові продукти та медикаменти мешканцям району Північна Салтівка (м. Харків).

Конотопська єпархія. Духовенство, миряни та волонтери єпархії продовжують допомогати нужденним гарячими обідами, продуктами харчування та іншими речами.

Великий внесок у соціальне служіння Конотопської єпархії був зроблений православними румунами та волонтерами Чернівецької єпархії УПЦ. Так, нещодавно завдяки Волонтерському центру при Чернівецькій єпархії до Конотопу прибув гуманітарний вантаж від Румунської Православної Церкви.

Усі вірні Конотопської єпархії висловлюють вдячність Румунському Патріархату та православним волонтерам з Буковини.

Тернопільська єпархія. Священики, волонтери та вірні єпархії невпинно надають допомогу потребуючим у Тернопільській області та відправляють гуманітарні вантажі у міста, які знаходяться у зоні потенційної небезпеки.

26 березня 2022 року православні волонтери передали продукти харчування, засоби гігієни та одяг для переселенців, які мешкають на Тернопільщині.

Також цього дня було підготовано до відправки партію допомоги у Чернігів та відправлено гуманітарний вантаж для військових і мешканців Києва.

Дізнатися інформацію для допомоги волонтерам можна за посиланням.

Вінницька єпархія. У селі Кошаринці Барського району волонтери Благодійницького відділу Вінницької єпархії передали гуманітарну допомогу для переселенців, які проживають у даному населеному пункті.

Загони територіальної оборони міста Вінниця та села Малинівка отримали 100 упаковок мінеральної води від благочинного Вінницького районного округу протоієрея Миколая Строка.

Просмотров: 269