У Бориспільській, Харківській та Черкаській єпархіях Української Православної Церкви звершено постриги

Вікарій Бориспільської єпархії, єпископ Згурівський Амвросій звершив постриг насельника Спасо-Преображенського Княжицького монастиря, намісник Покровського чоловічого монастиря міста Харкова звершив постриг у малу схиму послушника, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій звершив монашеський та іночеський постриги в домовому Хрестовому храмі на честь Собору дванадцяти Апостолів при Черкаському єпархіальному управлінні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук Спасо-Преображенського Княжицького монастиря, прес-служби  Харківської та Черкаської єпархій.

25 березня у Спасо-Преображенському Княжицькому чоловічому монастирі у селі Княжичі Броварського району Київської області єпископ Згурівський Амвросій звершив постриг насельника обителі ієромонаха Зосіми в Великий Ангельський образ з нареченням імені на честь святителя Тихона.

25 березня, з благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія, священноархімандрита Покровського чоловічого монастиря міста Харкова намісник обителі архімандрит Нестор (Петренко) звершив постриг у малу схиму послушника Вадима Юдіна з іменем Давида, на честь пророка Давида псалмоспівця.

26 березня, в суботу третьої седмиці Великого посту, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій звершив монашеський та іночеський постриги в домовому Хрестовому храмі на честь Собору дванадцяти Апостолів при Черкаському єпархіальному управлінні.

Зокрема, старша сестра чернечої громади на честь ікони Божої Матері «Аз есмь с вами и никтоже на вы» інокиня Ієрофея стала мантійною монахинею з ім’ям Олександра, а послушниця цієї громади Ксенія прийняла іночеський постриг з ім’ям Єлисавета.

Окрім того, в малу схиму та іночество відповідно були пострижені послушниця Красногірського жіночого монастиря Ольга (з нареченням імені Олексія) та послушниця Софія, співробітниця Черкаського єпархіального управління.

Після уставного чина постригу була звершена Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого.

По завершенню богослужіння митрополит Феодосій звернувся до новопострижених монахинь та інокинь зі словом настанови.

За Літургією молилися вікарні архієреї Черкаської єпархії – архієпископ Золотоніський Іоанн, намісник чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці м.Черкаси, єпископ Корсунь-Шевченківський Антоній, благочинний у справах монастирів Черкаської єпархії, а також настоятелька Свято-Покровського Красногірського жіночого монастиря ігуменія Арсенія (Стецюк).

Просмотров: 301