У Хрестопоклонну неділю Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

27 березня 2022 року, у Неділю третю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про Хрест Христовий та особистий хрест кожного християнина.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

В особливій молитві, яка підноситься зараз у храмах УПЦ, Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика, архіпастирі та духовенство вклонились Хресту Господньому.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з Хрестопоклонною Неділею, прикликав на вірян та їх рідних благословення Боже і побажав, щоб Господь дав мир Україні і благословив нас на усяке добро.

Нагадаємо, у другу неділю Великого посту Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію, молебень за мир та хресний хід у Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 4912