Хрест – це наше знамення Перемоги над гріхом — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Хрест – це знамення Перемоги, яке Господь подарував нам і яким дає нам силу перемагати багато у своєму житті, багато: те, що називається гріхом.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в Хрестопоклонну Неділю Великого посту, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель пояснив, що у Третю неділю Великого посту Свята Церква виносить перед нами Святий Животворящий Хрест, як знак перемоги святості над гріхом, для зміцнення наших стоп у подальшому слідуванні.

«Хрест, який сьогодні Церква виносить перед нами, — це той духовний жезл, за допомогою якого ми, з Божої милості, хочемо пройти другу частину Святого і Великого посту, щоб досягти Світлого Свята Преславного Христового Воскресіння», — зазначив Його Блаженство.

За словами Архіпастиря, «Хрест – це знамення Перемоги, яке Господь подарував нам і яким дає нам силу перемагати багато у своєму житті, багато: те, що називається гріхом. Хрест ми носимо на грудях у себе, хрестом ми осіняємо себе: своє тіло і душу, хрестом ми прикрашаємо храми, каплиці і в деяких знаменитих місцях землі ставимо хрести, прикрашаючи їх Святим Хрестом».

А також, як зазначив Митрополит Онуфрій, є духовні хрести, які людині треба нести.

«Святі отці кажуть, що дерево, з якого робиться наш хрест, росте на ґрунті людського серця. У кожної людини свій ґрунт серцевий, на цьому ґрунті виростає різної якості дерево, з якого складається хрест, на який людина повинна зійти і на якій людина повинна розіпнути себе. Розіпнути себе на хресті – значить прийняти з вдячністю все те, що Бог попускає», — сказав Блаженніший владика.

 

Просмотров: 490