У нас сьогодні спільний Хрест – на нас підняли руку з мечем — Предстоятель (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в Неділю Хрестопоклонну знову наголосив, що Божий дар Слова може відкрити нам шлях мирного врегулювання всіх проблем, які існують між людьми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні ми маємо спільний Хрест, нас Господь усіх відвідав хрестом – на нас підняли руку з мечем, але ми не повинні нарікати, ми повинні з терпінням все перенести, – сказав Архіпастир. — Церква завжди молилася, молиться і молитиметься, щоб люди згадали, що ми є Божими дітьми і що Господь не хоче, щоб ми піднімали меч один проти одного».

Предстоятель вкотре нагадав, що Господь хоче, щоб ми розв’язували свої проблеми за допомогою слова.

«Слово відкриває людині Бога, тим більше вона відкриє шлях мирного врегулювання цих проблем, які існують між людьми на землі, — підкреслив він. — Але ми самі не хочемо користуватися цим Божим даром. Бог дав людині розум, яким людина може порівнювати те, що вона терпить, де вона знаходиться, що вона несе, і прийняти правильне рішення».

«Ми молимося сьогодні, щоб Господь припинив те, що ми сьогодні відчуваємо, коли гинуть люди, проливається людська кров, гинуть діти, гинуть безпорадні, старі, молоді – по-людськи ні в чому не винні люди», – сказав Його Блаженство.

Його Блаженство наголосив, «що людська душа дорожча за весь світ».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми проводили корисно і спасительно свій піст, Великий піст, який є підготовчим до Свята Святої Пасхи, і щоб Господь допоміг нам правильно нести той хрест, який сьогодні нам Господь попустив, щоб Господь спас нас від цього хреста, щоб люди вирішили ці проблеми за допомогою слова та розуму. Нехай Господь молитвами Пресвятої Владичиці нашої Богородиці та Приснодіви Марії, молитвами всіх Печерських святих землі нашої та всіх святих пошле нам мир і спасе душі наші, щоб ми, пройшовши всі земні випробування, були учасниками вічного спасіння на Небі у Христі Іісусі, Господі нашому, Якому від нас слава, честь і поклоніння нині й у нескінченні віки. Амінь!», – побажав Митрополит Онуфрій.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 29733