Мирних жителів ховають у житлових кварталах та братських могилах в Маріуполі та на Київщині — соціальні мережі

У мережі публікують фотографії могил у житлових кварталах Маріуполя та Київщини. Мирні жителі загинули в результаті обстрілів. Їх ховають біля будинків, на дитячих майданчиках та в братських могилах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Так, у мережі публікують фотографії могил у житлових кварталах Маріуполя. У місті не працює ритуальна служба, а кількість загиблих щодня зростає. Тому людей ховають на прибудинкових територіях, а також у ямах, які залишилися після падіння снарядів. Декого закопують у братських могилах, інші тіла залишаються лежати на землі, передає Маріуполь сіті.

Небайдужі сусіди встановлюють на могилах хрести і написи з іменами загиблих. На одній з таких табличок вказана інформація про Антоніну Бахчисарай, якій у травні могло виповнитися 94 роки. До місць поховання люди приносять квіти і вінки.

На Київщині — в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Макарові теж із-за постійних обстрілів багато людей поховано в братських могилах чи прямо біля будинків.

Так, в мережі опублікували фото, на якому видно, що 12-річного Івана та його 42-річну маму поховали на прибудинковій території в Ірпені.

У Макарові хоронити померлих родичів та знайомих нема де, бо кладовище, так само як і селище, весь час під ударами. Тому жителі копають могили на городах біля будинків.

«У нас багато людей уже поховано на городах… На кладовище нема як їхати, і там страшно», – розповів житель селища.

В Чернігові три морги переповнені: щодня ховають по 40 – 45 людей. Про це повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

За його словами, кладовище «Яцево» зараз не працює, бо воно перебуває в зоні бойових дій. Тому людей ховають на вже закритих старих кладовищах в траншеях.

Маріуполь

Ірпінь

Макарів

Чернігів

Просмотров: 750