Митрополит Чорногорсько-Приморський Іоаннікій прийняв у місті Бар декілька сімей біженців з України

28 березня 2022 року Високопреосвященніший Митрополит Чорногорсько-Приморський Іоаннікій (Сербська Православна Церква) прийняв у соборі Святого Іоанна Володимира в м. Барі (Чорногорія) сім’ї біженців з України, які покинули свої домівки через воєнний збройний конфлікт, який зараз відбувається в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт Чорногорсько-Приморської Митрополії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

Після молитви за мир в Україні, яка була проведена у барському храмі в присутності цих сімей, Митрополит виразив щирі співчуття з приводу страждань українського народу та висловив молитовне бажання про якнайшвидше припинення конфлікту. Митрополит Іоаннікій запевнив їх, що вони мають справжніх братів і сестер у чорногорському народі, і що Церква зробить усе, що в її силах, щоб їхнє перебування в Чорногорії було приємним, доки не будуть створені умови для їх повернення до рідних домівок.

Митрополит подарував родинам іконки святого Василія Острозького з побажанням, щоб він був їхнім молитвенником перед Господом у ці важкі хвилини вигнання з власного дому. Наймолодші з цих сімей також отримали подарунки.

Протягом останніх тижнів у церквах і монастирях Чорногорсько-Приморської митрополії збирали фінансову допомогу для пом’якшення наслідків гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні. Частина цих коштів через Священний Синод Сербської Православної Церкви вже направлено до Української Православної Церкви, яка з благословення Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія надасть допомогу тим, хто її найбільше потребує.

Просмотров: 215