У Житомирській, Сарненській та Чернівецько-Буковинській єпархіях УПЦ відспівали загиблих Захисників України

Священники Української Православної Церкви у Чернівецько-Буковинській, Сарненській та Житомирській єпархіях провели в останній шлях чотирьох українських військових, які загинули захищаючи Україну від збройної агресії РФ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посилання на прес-служби єпархій.

29 березня духовенство УПЦ у місті Новоселиця відспівали захисника Батьківщини Димитрія Ганчерюка. Він служив водієм-машиністом екскаватора інженерно-саперного відділення у військовій частині Збройних сил України. У героя залишилися дружина, донька та сини, один із яких сьогодні стоїть на захисті нашої держави.

Відспівування воїна очолив митрофорний протоієрей Євгеній Беженар, настоятель храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці у Новоселиці. Йому співслужили протоієрей Петро Горбуль, протоієрей Олександр Паю, протоієрей Христофор Беженар.

Цього ж дня священники Ружинського церковного округу Житомирської єпархії провели в останню дорогу двох Захисників нашої Батьківщини.

У Свято-Олександрівському храмі с. Вільнопілля відбулось відспівування Загребельного Владислава Руслановича. Очолив чин благочинний округу протоієрей Богдан Бабич в співслужінні духовенства.

Біля батьківської хати в с. Зарудинці прощалися з П’ясецьким Максимом Павловичем. Разом з духовенством чин похорону звершив протоієрей Володимир Бризюк.

В УПЦ висловили співчуття рідним воїнів та закликали молитись за упокій їхніх душ.

Протоієрей Микола Якимець у Свято-Пантелеймонівському храмі села Миляч Сарненської єпархії УПЦ звершив чин відспівування убієнного воїна Валерія Охмака. Захисник служив старшим механіком-водієм механізованої роти та загинув в результаті ворожого обстрілу російськими окупантами під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України у Миколаївській області.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 1408