В УПЦ допомагають біженцям, лікарням, нужденним і захисникам – репортаж. Ч. 21. Підсумки станом на 31 березня

Українська Православна Церква продовжує надавати допомогу державним установам, військовослужбовцям та всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує двадцять першу частину репортажу з різних єпархій України. Підсумки станом на 31 березня 2022 року.

Читайте також: Репортаж. Частина 1Репортаж. Частина 2Репортаж Частина 3, Репортаж. Частина 4Репортаж. Частина 5Репортаж. Частина 6Репортаж. Частина 7Репортаж. Частина 8Репортаж. Частина 9Репортаж. Частина 10, Репортаж. Частина 11, Репортаж. Частина 12, Репортаж. Частина 13, Репортаж. Частина 14, Репортаж. Частина 15, Репортаж. Частина 16, Репортаж. Частина 17, Репортаж. Частина 18, Репортаж. Частина 19, Репортаж. Частина 20.

Київська єпархія. 20 березня 2022 року волонтери молодіжного руху «Парасолька» відправили до Харкова 11 ящиків з ліками та консервованими продуктами. Ще 5 ящиків консерв та ліків було відправлено 29 березня.

Також зусиллями молодіжного руху було зібрано 1700 кг круп, овочів, олії і консерв для готування обідів нужденним мешканцям Києва та закуплено продукти харчування для інтернату, в якому проживає близько 100 біженців зі зруйнованих міст Буча та Гостомель.

Чернівецька єпархія. Прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії анонсує вихід фільму, у якому розповідатиметься про людей, які в цей складний час проявили мужність та жертовність

Один із героїв майбутнього фільму – Андрій. Цей чоловік доставляє човнами та плотами по Сіверському Донцю їжу й медикаменти для людей багатостраждального Ізюму. Доріг і мостів в це місто вже давно немає. А ті шляхи, що лишилися, є смертельно небезпечними.

«Саме вони, такі відчайдушні люди, надихають наш єпархіальний гуманітарний центр УПЦ завзято працювати й збирати гуманітарну допомогу по крихті з усього світу», – зазначається у повідомленні.

Одеська єпархія. Будинок милосердя при Архангело-Михайлівському монастирі в Одесі з початку бойових дій приймає біженців з гарячих точок.

Завдяки співпраці з міжнародними волонтерами та громадськими організаціями обитель забезпечує усім необхідним тих, хто потрапив у заклад.

«Тут люди відпочивають, виліковуються від своїх хвороб, тому що поступають дуже слабкі, діти усі застуджені. Ми купуємо їм ліки», – розповідає настоятелька обителі ігуменя Серафима (Шевчик).

Наразі у домі милосердя перебуває 120 осіб, та за необхідності сестри можуть прийняти і більше.

Полтавська єпархія. За два тижні роботи Гуманітарного центру при єпархіальному управлінні понад 1000 родин отримали допомогу.

Щодня за продуктами харчування, одягом, засобами особистої гігієни та іншими необхідними речами приходять біженці та вимушені переселенці з різних місць ведення активних бойових дій.

Священики та волонтери спілкуються з людьми, надаючи їм, окрім матеріальної, моральну підтримку.

29 березня 2022 року адміністрація Полтавської місіонерської духовної семінарії поселила у гуртожитку духовної школи вимушених переселенців із Маріуполя та Покровська.

Групу біженців зустрів віцеректор семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін. Архієпископ Веніамін та відповідальні за перебування переселенців у стінах семінарії ознайомили прибулих з інформацією щодо проживання, реєстрації, харчування та відповіли на питання, що виникли у присутніх.

Значну частину матеріальної допомоги переселенцям надає Полтавський гірничозбагачувальний комбінат.

Рівненська єпархія. Волонтерська громадська організація «Айболіт та його друзі» висловлює подяку єпископу Рівненському і Острозькому Пимену за виділені кошти на сучасний дизельний генератор для військовослужбовців ЗСУ.

Волонтери зазначають, що це не перша допомога, яку надає Рівненська єпархія.

«За кошти, які передає владика разом з соціальним відділом Рівненської єпархії, ми закуповуємо всі ті речі, які просять у нас наші воїни: сучасні ліхтарі, амуніція, тактичні рукавички, берці, професійні біноклі, спальники тощо», – написав на своїй сторінці у Facebook керівник даної організації Роман Молчанов.

Волинська єпархія. Священики єпархії передали Медичному центру реабілітації учасників бойових дій препарати, які були закуплені на пожертви парафіян Свято-Покровського храму міста Луцьк, храму на честь Різдва Христового села Городище та храму на честь Волинської ікони Божої Матері міста Луцьк.

Пункт прийому допомоги при храмі Волинської ікони Божої Матері міста Луцьк нещодавно отримав з Німеччини гуманітарний вантаж, до якого входили одяг, взуття, матраци, подушки, постіль, посуд, корм для тварин, рушники, побутову хімію, засоби гігієни та дитячі іграшки.

Волонтери та прихожани храму на чолі із настоятелем протоієреєм Олександром Богдановим передали дану допомогу на потреби вимушених переселенців.

Окрім цього, стараннями парафії було передано необхідні речі для ЗСУ (ліхтарики, тепловентилятори, електрочайник, термокружки, каримати, спальні мішки, велику ємкість для питтєвої води, продукти харчування та більше 30 аптечок для воїнів), а також допомогу для потреб клінічного пологового будинку міста Луцьк і Волинського обласного перинатального центру.

Стараннями Благовіщенської парафії міста Луцьк та особисто настоятеля храму протоієрея Володимира Літвенчука на Волинь був доставлений гуманітарний вантаж від Польської Православної Церкви, який громада передала на потреби госпіталю ЗСУ та біженців.

Парафіяни Петро-Павлівського храму міста Луцьк на чолі з настоятелем протоієреєм Богданом Линником допомогли організувати і транспортувати благодійну допомогу з Бельгії. Були зібрані теплі речі, ковдри, аптечки, медикаменти, продукти харчування та товари першої необхідності.

Отриманий вантаж парафія передала на потреби працівників поліції, блок-постів Волинської області, перинатального центру та в пункти прийому біженців зі Сходу та Центру України.

Частину допомоги буде транспортовано до Ірпеня.

Волонтери та прихожани Свято-Миколаївського храму міста Луцьк систематично допомагають військовим ЗСУ, теробороні, біженцям та всім потребуючим.

Нещодавно парафія отримала допомогу від волонтерів з Німеччини та Польщі, яку передали для військових, біженців, а також і для тих лучан, які гостро потребують матерільної допомоги у важкий час війни.

У Свято-Покровському храмі міста Луцьк організували збір одягу для потреб біженців і українських військових.

Також активно допомагає громада кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської. Зокрема, нещодавно клірики та прихожани собору долучилися до придбання тепловізора для потреб наших військових.

Володимир-Волинська єпархія. Духовенство і миряни Володимир-Волинського благочиння передали для ЗСУ та біженців гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, одягу, взуття, ковдр тощо.

Запорізька єпархія. 30 березня 2022 року протоієрей Андрій Ільків, благочинний Новомиколаївського Церковного округу, передав 40 літрів палива на потреби українських військових.

Кременчуцька єпархія. Покровська парафія села Кам’яні Потоки систематично надає допомогу ЗСУ. Настоятель храму протоієрей Сергій Панчук розповідає, що цього разу передали домашні рибні консерви, яблука, інші продукти, газові горілки і балончики.

Також громада храму продовжує допомагати продуктами харчування вимушеним переселенцям із Чернігова.

Криворізька єпархія. Парафіяни храму ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» на чолі з настоятелем ієреєм Олегом Руденком зібрали гуманітарну допомогу для потреб територіальної оборони Покровського району міста Кривий Ріг.

Мукачівська єпархія. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора настоятель Свято-Троїцького храму міста Мукачево протоієрей Ярослав Попович організував дітям-переселенцям з дитячого будинку «Барвінок» (м. Дніпро) поїздку у місцевий зоопарк та дендропарк.

«Абсолютно зайвим є опис радості, щирості та подяки знедолених діточок. В такі миті ще раз усвідомлюєш наскільки є радісним подарувати сироті щасливу мить», – розповів отець Ярослав.

30 березня 2022 року настоятельниця Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря ігуменя Іларія (Січка) з сестрами передала волонтерському центру Мукачева чергову гуманітарну допомогу для вимушених переселенців.

Ніжинська єпархія. 29 березня 2022 року благочинний Другого Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак доставив від єпархії гуманітарну допомогу для вимушених переселенців і багатодітних сімей у селах Шатура та Данина Ніжинського району.

Олександрійська єпархія. Настоятель Петро-Павлівського храму смт.Олександрійське протоієрей Михайло Бобурка разом із дружиною Надією на постійній основі організовують та роздають благодійну допомогу усім нужденним.

Черкаська єпархія. З благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія для потреб біженців з дітьми єпархія передала памперси, дитяче харчування, молочні суміші для немовлят тощо.

Тернопільська єпархія. Духовенство, волонтери та миряни Тернопільської єпархії систематично допомагають військовим, переселенцям та усім нужденним на Тернопільщині і відсилають допомогу до Києва, Харкова та інших міст, що мають потребу у гуманітарній підтримці.

Детальніша інформація та реквізити доступні за посиланням.

Харківська єпархія. Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав благодійну допомогу харків’янам, які проживають у Східному та Роганському районах міста. Продукти харчування, медикаменти та засоби гігієни нужденним передали вихованці Харківської духовної семінарії та волонтери єпархії.

30 березня 2022 року, після звершення Божественної літургії, настоятель храму Озерянської ікони Божої Матері міста Харків архімандрит Никодим (Силко) роздав благодійну допомогу харків’янам.

Клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира міста Харків протоієрей Ростислав Сабельников та диякон Володимир Малиновський духовно опікуються та матеріально підтримують містян, які проживають в особливо небезпечних районах.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 400