Священнослужителі Української Православної Церкви звершили чин відспівування та похорону загиблих Захисників України

У Кіровоградській, Харківській, Дніпропетровській, Вінницькій, Одеській, Чернівецькій і Полісько-Сарненській єпархіях духовенство і вірні Української Православної Церкви провели в останній шлях воїнів, які загинули, обороняючи нашу Вітчизну від агресивного вторгнення військ РФ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні прес-служби.

29 березня 2022 року ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Кропивницький протоієрей Іоанн Шемедюк та клірик собору протодиякон Віталій Каітан звершили чин відспівування 22-річного Захисника України Піскуна Богдана Володимировича.

Кіровоградська єпархія УПЦ закликає усіх вірних до молитви за упокій душі спочилого воїна Богдана.

30 березня 2022 року у Харківській єпархії настоятель храму на честь святителя Миколая міста Люботин (Гиївка) протоієрей Іоанн Ілинич відспівав воїна  Руслана Юрійовича Павлівка, який загинув у боях з російським окупантом.

Цього ж дня настоятель кафедрального собору на честь Нерукотворного Образу Спаса міста Павлоград Дніпропетровської єпархії протоієрей Павло Бурлай у співслужінні духовенства Павлоградського благочиння звершив чин похорону загиблого військовослужбовця Владислава Олексійовича Горянця, який віддав своє життя за свободу України.

Владиславу було 27 років.

31 березня 2022 року у соборі Успіння Пресвятої Богородиці міста Бар Вінницької єпархії було відспівано 37-річного воїна Андрія Каляфіцького.

Очолив чин похорону протоієрей Вадим Лукашенко у співслужінні з духовенством Барського благочиння.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій і вся повнота Вінницької єпархії УПЦ висловлюють співчуття дружині, двом донечкам та усій родині загиблого воїна.

В Одеській єпархії духовенство соборно звершило відспівування Захисників України:

• воїна Олександра Беспалька – у храмі святої мучениці Татіани у селі Вигода,
• воїна Василя Килинича – у селі Прилиманське,
• воїна Владлена Запорожана – у Свято-Миколаївському храмі села Приморське Лиманської ОТГ;
• воїнів Івана Липського, Олександра Криворучка, Валентина Тинкалюка та Костянтина Ірана – у храмі на Західному цвинтарі міста Одеса.

«За кожного воїна ми підносимо свої молитви до Господа, молимось про упокій їхніх душ і послання втіхи їхнім матерям, дружинам і товаришам по службі», – повідомляють у єпархії.

30 березня 2022 року священики Чернівецької єпархії у селі Козиряни Кельменцького району відспівали Захисника України Анатолія Потерейка.

Чин відспівування очолив настоятель місцевого Свято-Димитріївського храму протоієрей Димитрій Федорняк у спів служінні з кліриком благочиння протоієреєм Іллею Костинюком.

У Героя залишилися 19-річний син та 8-річна дочка.

31 березня 2022 року жителі міста Сарни провели в останній шлях військовослужбовця Петра Ілліча Шимка, який загинув у Миколаївській області внаслідок обстрілу російськими установками «Град».

Чин похорону у Свято-Троїцькому храмі міста Сарни очолив протоієрей Миколай Ковальчук у співслужінні з кліриками єпархії.

Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій висловлює співчуття рідним, побратимам, близьким та друзям загиблого воїна.

Вічна пам’ять спочилим Захисникам України.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 576