Бронежилети, харчі, ліки, теплий одяг: в Українській Православній Церкві допомагають захисникам Вітчизни

Рівненська єпархія придбала 60 бронежилетів і дизель-генератор на потреби військовослужбовців та тероборони, у Володимир-Волинській, Кам’янець-Подільській, Олександрійській та Вінницькій, Ніжинській єпархіях зібрали та передали ліки, харчі, а також теплий одяг, амуніцію, засоби гігієни захисникам України. У Харківській – священики звершили молебні на місцях перебування територіальної оборони та військовослужбовців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій та парафій.

60 бронежилетів, придбаних за гроші Рівненської єпархії та її благодійників, передали рівненським правоохоронцям та теробороні Острога.

Кошти на покупку виділили духовенство та благодійники єпархії. Як розповів координатор православного волонтерського пункту Рівненської єпархії УПЦ протоієрей Віктор Земляний, «сьогодні важко купити бронежилет, волонтери та наші воїни знають про це. Тому я щиро дякую благодійникам, які не захотіли озвучувати свої імена, за можливість екіпірувати наших воїнів».

У Кам‘янець-Подільській єпархії надають постійну допомогу українським воїнам.

“Стараннями нашого земляка Приходченко Романа сьогодні із Польщі поступив гуманітарний вантаж для передачі нашим воїнам. Працівники підприємства «Автошрот» у місті Валбжих разом із Романом закупили й передали захисні бронежилети, ліки та засоби особистої гігієни”, – написали 26 березня на сторінці у фейсбук парафії на честь прп. Онуфрія Великого у м. Городок.

31 березня був відправлений черговий вантаж на передову.

“Окрім продуктів, які приготували та пожертвували наші прихожани та інші городоччани – вареників, пельменів, тушонок, печива, круп, макаронів, поїхали і ліки, які нам привезли із Польщі та Швеції. Спакували також і одяг, взуття, засоби гігієни для захисників”, – йдеться у повідомленні парафії.

1 квітня було опубліковано повідомлення, що допомога доставлена до місця призначення:

“Раді повідомити, що зібрана нами допомога вчасно прибула до місця призначення! Хлопці щоразу дуже вдячні за ваші старання. Все, що ви жертвуєте, готуєте потрапляє на дислокації до військових ЗСУ. Кожен вареник, кожен коржик повертає воїнів хоча б душею до теплої оселі, до рідних рук дружини, мами, сестри, доньки! Дитячі малюнки особливо додають снаги нашим захисникам! Бо коли у твою міць і непереможність вірять діти – ти дійсно стаєш супергероєм! На фото – чоловіки у формі, яких більшість з вас знає. Городоччині є ким пишатися! А всі наші старання важливі і роблять нас на крок ближчими до перемоги!”

Парафія також опублікувала слова подяки військових з передової: «Скромне но щире дякую Хмельничанам, жителям та патріотам Городоччини. Благодійний фонд “Волонтери Городоччини” в черговий раз доставили бус різного майна до нашого розташування. Дякуємо водіям та багатотисячній вашій армії патріотів Городоччини, які спільною командою разом з прихожанами храмів УПЦ с.Куманів, с.Хоптинці, храму Почаївської ікони Божої Матері м.Городок, храму Преподобного Онуфрія Великого… – ми щиро дякуємо Вам за різнобічну допомогу».

Володимир-Волинське благочиння передало допомогу Збройним Силам України. Співробітникам центру прийому допомоги (РБК) були надані засоби першої медичної допомоги: антисептики, бинти, джгути, знеболюючі тощо.

Благочинний Долинського округу Олександрійської єпархії протоієрей Віктор Місяйло разом з вірянами Успенського храму постійно надає допомогу захисникам на передову. Цього разу було заготовлено для них вареники, воду та тушонку.

Браїлівський монастир Вінницької єпархії передав чергову гуманітарну допомогу для військових, які обороняють нашу Державу.

Клірик єпархії допомагає воїнам ЗСУ бронежилетами, раціями, тепловізорами та іншою військовою амуніцією. Прот. Анатолій Кузнєцов неодноразово оголошував збір фінансової допомоги на підтримку воїнів, також придбав багато речей військової амуніції, була зібрана і відправлена на передову гуманітарна допомога від парафії св. ап. Іоанна Богослова села Михайлівка Вінницького районного благочиння.

28 березня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент надав харчові продукти та засоби гігієни для потреб організацій, що готують харчування для українських військових в Ніжині та в с. Вертіївка.

У Вертіївку доставив допомогу протоієрей Василій Лучик, який організовує при місцевій парафії підтримку для захисників України.

Священнослужителі Казанського храму УПЦ у Харкові звершили молебні співи на місцях перебування територіальної оборони та військовослужбовців, повідомляє на своєму сайті Харківська єпархія УПЦ.

З благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія, клірики єпархії благословили молитвою та окропленням святою водою воїнів, блокпости, техніку та знаряддя.

Настоятель Казанського храму протоієрей Михайло Богачов побажав військовослужбовцям невідступної допомоги Божої, Покрови Пресвятої Владичиці Богородиці та щоб кожен із воїнів повернулися до свого дому живими та возз’єдналися зі своїми сім’ями.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 3529