У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 23

Українська Православна Церква розділяє всі скорботи свого народу і невпинно надає духовну та матеріальну підтримку всім, хто її потребує. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує двадцять третю частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 22. Підсумки станом на 1 квітня.

Київська єпархія. Благодійний фонд «ФАВОР» надіслав продуктові набори для 70 біженців з Миколаєва, які знайшли свій прихисток на Кіровоградщині.

Передав допомогу вимушеним переселенцям настоятель Покровського храму села Нерубайка Кіровоградської області священик Василій Дубін.

Також волонтери фонду направили громадi собору Рiздва Христового у Сєвєродонецьку допомогу у вигляді 200 шт. памперсів для тяжкохворих.

Чернівецька єпархія. У Чернівцях хірургічне відділення Міської дитячої клінічної лікарні отримало медичні засоби, зібрані зусиллями релігійної громади УПЦ на честь святителя Миколая у місті Лекко (Італія). Допомогу передали волонтери з гуманітарного центру при Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ, до якого була привезена дана допомога.

Ніжинська єпархія. 31 березня 2022 року з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента у Ніжині було організовано евакуацію багатодітних сімей та жінок з немовлятами до західних регіонів України.

Одеська єпархія. 30 березня 2022 року Одеська єпархія передала від православних братів з Румунії велику партію медикаментів Білгород-Дністровській багатопрофільній міській лікарні.

До складу даної допомоги увійшли численні медичні препарат, інструменти та матеріали, отримати які вдалося завдяки благочинному Білгород-Дністровської округи протоієрею Рустику Виходцеву. Отець Рустик разом зі своєю дружиною Наталією провів низку зустрічей та переговорів з керівництвом румунського міста Тиргу Окна та благочинним муніципалітету Онешта з питання гуманітарної допомоги місту Білгород-Дністровський.


Духовенство Ізмаїльського благочиння регулярно надає допомогу продуктами харчування переселенцям та людям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Крім того, благочиння закупляє медикаменти для Ізмаїльської міської центральної лікарні.

Також медикаменти були зібрані та передані військовому шпиталю духовенством Арцизького благочиння. А духовенство та парафіяни храму Святого Великомученика Іоанна Нового Сочавського сьогодні організували роздачу хліба та продуктів харчування всім нужденним.

Триває і щоденна роздача чаю та солодощів на залізничному вокзалі Одеси. Духовенство одеських храмів, а також православна молодь таким чином підтримують тих, хто прибуває до міста із зон бойових дій, а також тих, хто проводжає та зустрічає своїх близьких, працює на вокзалі або поруч із ним.

Полтавська єпархія. Родини біженців та переселенців продовжують отримувати допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів особистої гігієни у штабі гуманітарного центру, який функціонує при храмі Всіх святих землі Полтавської у Полтавському єпархіальному управлінні.

Священики та волонтери центру спілкуються з родинами біженців, надають їм моральну підтримку, а також заохочують молитися за Батьківщину і роздають текст молитви за мир в Україні.

Херсонська єпархія. Клірик єпархії протоієрей Геннадій Шкіль закупив для своїх прихожан ліки та продукти харчування.

«Сьогодні, коли в магазинах мало продуктів, деякі взагалі зникли, а за тими, що є, величезні черги, які не можуть вистояти літні люди та матусі з дітьми, я вирішив теж не залишатися байдужим і минулого тижня з’їздити в Херсон у пошуках будь-яких продуктів, щоб у вигляді допомоги запропонувати своїм прихожанам, літнім людям та багатодітним сім’ям. Світ не без добрих людей! Все вийшло і минулі вихідні у храмі ми видали продукти всім, хто прийшов на богослужіння», – написав священик на своєму каналі у Telegram.

Тульчинська єпархія. 31 березня 2022 року, з благословення митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, до Київських духовних шкіл від Тульчинської єпархії прибула гуманітарна допомога, до складу якої входять крупи, продукти харчування, консервації тощо.

Гуманітарний вантаж єпархія зібрала за підтримки міського голови м. Бершадь (Вінницька область).
Привіз дану допомогу клірик Тульчинської єпархії протоієрей Георгій Кожокарь.
Зазначмо, у Київських духовних школах знайшли свій прихисток близько 20 чоловік і понад 40 біженців щодня харчуються в академічній трапезній.

Ректор, викладачі, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії висловлюють щиру подяку і низький уклін усім, хто долучився до збору і доставки допомоги у такий складний період.

Харківська єпархія. Настоятель Свято-Михайлівського храму селища Бабаї Харківського району архімандрит Богдан (Піл Гай) продовжує надавати допомогу харків’янам.

Адміністрація та колектив Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи висловили подяку митрополиту Харківському і Богодухівському Онуфрію та клірику Харківської єпархії протоієрею Євгенію Легачу за пастирське окормлення колективу.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфія священнослужителі єпархії спільно з викладачами та студентами Харківської духовної семінарії надали благодійну гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів адміністрації та ув’язненим Темнівської виправної колонії.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія настоятель храму святителя Миколая міста Харкова (район Жихар) надає благодійну допомогу харків’янам.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Губарівка Богодухівського району Харківської області ієрей Миколай Полянчиков надає благодійну допомогу сім’ям з дітьми, передаючи їм дитячі засоби гігієни та дитяче харчування.

31 березня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти, медикаменти та засоби гігієни харків’янам, які проживають в житловому масиві Рогань (м. Харків).

Благодійну допомогу від імені митрополита Онуфрія передали студенти Харківської духовної семінарії та волонтери єпархії.

Настоятель храму Озерянської ікони Божої Матері міста Харків архімандрит Никодим (Силко) та священнослужителі храму невпинно звершують богослужіння, моляться про мир в Україні і надають благодійну допомогу харків’янам.

Окрім того, Рівненська єпархія придбала 60 бронежилетів і дизель-генератор на потреби військовослужбовців та тероборони, у Володимир-Волинській, Хмельницькій, Олександрійській та Вінницькій, Ніжинській єпархіях зібрали та передали ліки, харчі, а також теплий одяг, амуніцію, засоби гігієни захисникам України. У Харківській – священики звершили молебні на місцях перебування територіальної оборони та військовослужбовців.

Докладніше про допомогу УПЦ військовим можна дізнатися за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 906