У місті Долина закрили храм Івано-Франківської єпархії УПЦ

У місті Долина Івано-Франківської області противники Української Православної Церкви домоглися закриття храму УПЦ на честь Іоанна Предтечі. У Долинській міськраді ці дії місцевих жителів підтримали, правоохоронці провели обшук. З 3 квітня церква буде зачиненою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Небайдужим увірвався терпець», –  виправдовують дії цих людей в Долинській міськраді.

Зазначається, що настоятель храму отець Володимир прийняв умови і погодився закрити церкву 3 квітня о 14.00 після служби подяки. За його згодою, спільно з правоохоронцями, місцевим депутатом, було проведено обшук приміщень, транспортних засобів.

Священик розповів, що у 2009 році придбали будинок, у якому облаштовано храм  й 13 років звершуються богослужіння.

«Наша Церква – не політична, коли розпочалися воєнні дії, УПЦ заявила про неприпустимість війни. Наші захисники – це парафіяни УПЦ. «Томос ПЦУ», який Україна здобула два роки тому, не дає такої незалежності, яку наша церква отримала 1991 року від РПЦ. Нам дано автономію з великими правами. З цього часу ми є незалежною структурою, ми служимо Господу Богу і молимося за мир в Україні, закликаємо всіх до миру, добра та любові», – зазначив священик.

Просмотров: 4608