У Неділю 4-ту Великого посту Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

3 квітня 2022 року, у Неділю 4-ту Великого посту, преподобного Іоанна Ліствичника, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Гостомельский Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр та духовенство обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про четверту неділю Великого посту, яка присвячена згадці про книгу преподобного Іоанна Ліствичника «Ліствиця», яка описує шлях духовного вдосконалення християнина. За словами Блаженнішого владики, «ліствицею» – сходами на Небо є Божественна любов. Від її підробок, справжню любов відрізняє дух смирення, зазначив архіпастир.

За Літургією піднесли особливі прохання про позбавлення від ворога, про встановлення миру, про вимушених біженців і людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Предстоятель помолився про український народ, який перебуває у скорботі, про збереження нашої Батьківщини, щоб Господь укріпив мужністю наших воїнів та дарував мир. Також архіпастир попросив у Господа, щоб Він сподобив Своєї милості тих, хто поклав життя на полі бою.

Виголосивши відпуст, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян з четвертою Неділею Великого посту.

«Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії нехай Господь благословить вас, ваших рідних, хай Господь благословить усіх нас і нашу українську землю миром», – побажав архіпастир насамкінець.

Нагадаємо, у Хрестопоклонну неділю Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 5180