У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 26

Віряни, архієреї і духовенство Української Православної Церкви допомагають нужденним, біженцям, українським захисникам та постраждалим від воєнних дій. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує двадцять шосту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 25.

Хмельницька єпархія. 4 квітня релігійна громада храму святителя Іоанна Златоуста с. Томашівка Ярмолинецького благочиння через настоятеля отця Олексія Шаповала придбала для воїнів ЗСУ одинадцять розвантажувальних жилетів. Цього ж дня парафіяни Свято-Успенського храму УПЦ смт Летичів передали чергову допомогу захисникам України.

Мукачівська єпархія. Активну гуманітарну та пастирську опіку над сім’ями переселенців звершує парафія Різдва Богородиці, що в с. Верхні Ворота. За словами настоятеля місцевого храму силами вірян та небайдужих сердець щодня безкоштовно отримують їжу сотні переселенців. Спільними зусиллями парафії, місцевої ЗОШ та волонтерів на потреби переселенців віряни та волонтери готують гарячу їжу, пиріжки, голубці, вареники та борщ. Крім того, парафія постійно роздає і розвозить необхідні речі, одяг, засоби гігієни тощо.

Ніжинська єпархія. 4 квітня, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій відвідав населені пункти Ніжинського району, які найбільше постраждали під час окупації: села Велика Дорога, Кравчиха і Калинівка. Владика Феодосій зустрівся з мешканцями сіл та передав їм гуманітарну допомогу від Ніжинської єпархії.

2 та 3 квітня на території Благовіщенського чоловічого монастиря єпископ Ладанський Феодосій разом з братією роздали понад чотирьохсот продуктових наборів жителям м. Ніжина, що знаходяться на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення у м. Ніжині. Цього разу допомогу отримали і вимушені переселенці, які втратили свої оселі та тимчасово перебувають у Ніжині. Крім того, митрополит Климент надавав чергову адресну допомогу багатодітним сім’ям міста.

Волонтери храму Архістратига Михhttps://youtu.be/uVUp2KOR2jwаїла м. Бобровиця надали чергову допомогу жителям сіл, які довгий час знаходилися в окупації, та продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям. Днями до міста Бобровиця було евакуйовано дітей-сиріт зі школи-інтернату с. Стара Басань. Православні волонтери та небайдужі жителі м. Бобровиця повністю забезпечують дітей усім необхідним. Віряни щодня надають допомогу у вигляді харчів, засобів особистої гігієни, одягу біженцям з м. Чернігова та навколишніх населених пунктів.

Харківська єпархія. 4 квітня митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій передав харчі, засоби гігієни та медикаменти мешканцям Північної Салтівки. Благодійну допомогу харків’янам роздали вихованці Харківської духовної семінарії та волонтери Харківської єпархії.

Тернопільська єпархія. У Свято-Троїцький собор Чернігова дісталася перша партія гуманітарної допомоги, яку зібрав молодіжний відділ Тернопільської єпархії – понад 3 тонн продуктів харчів, засобів гігієни, одягу, пального та медикаментів на потреби мешканців Чернігова. У єпархії подякували за молитви, допомогу і пожертви та оголосили про збір другої партії для Чернігова.

4 квітня волонтери кафедрального собору у Тернополі передали свіжовипечені пряники, їжу швидкого приготування, засоби гігієни в Донецьку область для військових, передали черевики у Київ для захисника України, передали упаковку варення у дитячий садок для випікання рогаликів військовим.

Полтавська єпархія. Вийшов відеосюжет про благодійну діяльність Гуманітарного центру Полтавської єпархії, у якому щодня надають допомогу нужденним і біженцям.

Олександрійська єпархія. Щонеділі при православно-просвітницькому центрі м. Олександрії на Площі соборній годують нужденних гарячими обідами.

При храмі на честь святих Федора та Анастасії настоятель протоієрей Олексій Микитенко разом з прихожанами надали чергову допомогу нужденним. Кожній сім’ї надали продуктові набори та засоби гігієни.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 408