У Києво-Печерській Лаврі відслужили панахиду за всіма загиблими у Бучі, Ірпені та інших населених пунктах України

5 квітня 2022 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі піднесли молитви за спокій душ полеглих українських воїнів та невинно закатованих і убитих мирних жителів Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Заупокійну панахиду в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці очолив настоятель постраждалого під час обстрілів Петро-Павлівського храму міста Буча архімандрит Аркадій (Демченко) у співслужінні духовенства Київської та Бориспільської єпархій.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії.

Після панахиди архімандрит Аркадій звернувся до усіх присутніх зі словами проповіді:

«Відкрилася картина важких і страшних страждань: ми побачили безліч закатованих людей, понівечених тіл, зґвалтованих жінок, дітей, які вже розлучилися зі своїм життям. Звичайно, немає виправдання цій війні і ніяка мета в цьому світі не може виправдати хоч одну людську смерть, і тому ми сьогодні особливо молимося Богу, щоб Господь прийняв в свої обителі всіх тих, хто відійшов у вічність».

Також священик підкреслив, що Церква невпинно молиться за свій народ і просить у Бога про настання миру і благополуччя в Україні:

«Ми дуже любимо нашу Батьківщину і людей своїх, тому що всі ми з вами – діти однієї країни і просимо у Бога, щоб Він послав нам мир, злагоду, спокій , щоб наша країна в мирі розвивалася, процвітала і щоб наші люди жили в мирі і благополуччі».

Просмотров: 2330