У Полтавській та Кіровоградській єпархіях священики УПЦ відспівали воїнів ЗСУ

Священнослужителі Української Православної Церкви провели в останню дорогу військовослужбовців, які загинули у боротьбі за свободу українського народу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Полтавської єпархії та сторінку благочинного Благовіщенського округу Кіровоградської єпархії у Facebook.

1 квітня 2022 року у місті Миргород попрощалися із 36-річним військовослужбовцем Михайлом Семеняком, який 24 лютого загинув на Сумщині, виконуючи бойове завдання.

Чин відспівування звершив настоятель Свято-Покровського храму села Черевки Полтавської єпархії протоієрей Андрій Щербань.

Поховали воїна Михаїла з військовими почестями на алеї Героїв.

3 квітня 2022 року священики Кіровоградської єпархії у селі Синьки звершили чин відспівування і похорону 28-річого воїна Романа Рябоконя.

Відспівування Захисника очолив благочинний Благовіщенського округу протоієрей Валентин Шевчук у співслужінні духовенства району

«Цими днями наша громада втратила доброго друга, надійного товариша. Загинув вірний син України. Він захищав усіх нас і віддав своє життя за те, щоб ми могли жити у мирній країні, жити вільно», – написав на своїй сторінці у Facebook отець Валентин.

Вічна пам’ять спочилим Героям.

Просмотров: 492