Духовні навчальні заклади УПЦ допомагають українським військовим та постраждалим від війни мирним жителям

Викладачі та студенти вищих навчальних закладів Української Православної Церкви продовжують допомагати воїнам ЗСУ та всім потребуючим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Київської духовної академії і семінарії та Харківської духовної семінарії.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра протягом усіх днів війни Київські духовні школи безперервно надають гуманітарну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України та теробороні міста Київ.

Зокрема, 5 квітня 2022 року перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик передав українським військовослужбовцям продукти харчування, консервацію, а також необхідні побутові речі, які Академія закупила на суму понад 3,5 тисячі гривень.

Окрім того, у трапезній КДАіС щоденно отримують харчування понад 60 біженців, частина з яких також проживає у гуртожитку духовних шкіл.

Гуманітарну допомогу для потребуючих організовує і Харківська духовна семінарія.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія викладачі та студенти ХДС передали продукти харчування і теплий одяг мирним жителям, які укриваються від обстрілів на станціях метро міста Харків.

Нагадаємо, викладачі та студенти Київських духовних шкіл регулярно здають кров для постраждалих від військових дій та поранених захисників України.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 183