У Полтавській, Полісько-Сарненській та Дніпропетровській єпархіях священики УПЦ відспівали українських воїнів

Священнослужителі Української Православної Церкви провели в останню дорогу військових ЗСУ, які віддали своє життя, захищаючи нашу Батьківщину від військового вторгнення РФ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Полтавської, Полісько-Сарненської та Дніпропетровської єпархій.

3 квітня 2022 року настоятель Всіхсвятського храму села Велика Рублівка Полтавської єпархії протоієрей Стефан Шутко у співслужінні кліриків Котелевського благочиння звершив чин відспівування 33-річного Захисника України Євгена Олексійовича Бурса.

Прощалися із військовим рідні, побратими-військові, представники влади та жителі навколишніх сіл.

У Полісько-Сарненській єпархії відспівали 36-річного воїна Віталія Сергійовича Гаврилюка, який загинув неподалік села Макарівка на Київщині.

Чин відспівування у Свято-Троїцькому соборі міста Березне очолив благочинний Березнівського округу протоієрей Ігор Коспа у співслужінні священиків єпархії.

Після богослужіння отець Ігор передав рідним Героя слова співчуття митрополита Поліського і Сарненського Анатолія:

«Ворожа куля обірвала молоде життя Віталія – Захисника нашої Вітчизни. Смерть найріднішої людини – велике горе для батьків та рідних. В цей тяжкий час ми розділяємо горе сім’ї убієнного воїна Віталія та разом з Вами підносимо молитви за вічний спокій його душі».

Ще з одного Героя в останній шлях провели у Дніпропетровській єпархії.

5 квітня 2022 року настоятель кафедрального собору Нерукотворного Образу Спаса міста Павлоград протоієрей Павло Бурлай у співслужінні духовенства Павлоградського благочиння звершив чин відспівування 25-річного військовослужбовця Володимира Юрійовича Остапенка, який віддав своє життя за свободу України і її народу 8 березня 2022 року під містом Ізюм.

Вічна пам’ять спочилим Захисникам України.

Просмотров: 362