В Івано-Франківській єпархії спростували інформацію про перехід громади кафедрального собору до «ПЦУ»

Громада та священнослужителі собору УПЦ на честь Різдва Христового в Івано-Франківську залишаються у лоні Української Православної Церкви і ніколи не заявляли про бажання перейти у “ПЦУ”. Реагуючи на поширення неправдивої інформації, Івано-Франківська єпархія опублікувала спростування на своєму сайті, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

4 квітня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків публічно заявив, що громада церкви УПЦ на вул. Довженка “виявила бажання перейти до ПЦУ”. “Допоможемо цій громаді виявити свою позицію”, – сказав чиновник.

Івано-Франківська єпархія спростувала заяву Марцінківа і наголосила, що віряни і духовенство залишаються в лоні Української Православної Церкви.

У єпархії нагадали, що засудили розпочату Росією війну проти України та підтримують територіальну цілісність України. Щоденно потребуючі люди отримують гарячі обіди біля собору Різдва Христового, вимушені переселенці знайшли притулок в приміщенні на території храму. Відділ благодійності та соціального служіння єпархії надає гуманітарну та фінансову допомогу переселенцям та Збройним Силам України.

Просмотров: 2279