Парафіяни Покровського храму в Олександрійській єпархії відстояли свій храм при спробі його захоплення прихильниками “ПЦУ” (відео)

5 квітня 2022 року до Покровського храму у селі Чечеліївка Кіровоградської області приїхали прихильники “ПЦУ”, які запропонували священникові здати ключі, а потім завдали тілесних ушкоджень парафіянам та спробували зрізати замки з дверей.

Благочинний Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Дмитро Городецький розповів про спробу захоплення Покровської церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Олександрійської єпархії.

Отець-благочинний зазначив, що зараз доля храму – чи залишиться він у власності парафії УПЦ, чи його передадуть представникам “ПЦУ” – вирішується в суді. Попри це, прихильники “ПЦУ” звершили спробу захопити храм силою.

Вони запропонували священникові здати ключі, а потім завдали тілесних ушкоджень парафіянам та спробували зрізати замки з дверей: “Матушку отця Миколая вдарили по щоці, жінки одній ледь не зламали палець, дістали болгарки й почали зрізати замки зі Свято-Покровського храму”.

Але віруючі УПЦ змогли відстояти свою святиню.

«Ми не проти, щоби в храм заходили люди і молилися за мир у нашій державі. Ми проти того, щоб у храм заходили люди іншої конфесії. Називають вони нас російською Церквою, хоча всі знають, що ми – Українська Православна Церква. Ми маємо свою позицію, наш Блаженніший її оголосив у перший день військового вторгнення Російської Федерації на нашу землю. Ми молимося за наш народ, молимося за наше військо, ми допомагаємо тим, хто сьогодні вже постраждав від ворога, і просимо, щоб наша парафія і надалі мала безпеку», – зокрема, сказав протоієрей Дмитрій Городецький у відеозверненні.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 749