У день Благовіщення Предстоятель очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

7 квітня 2022 року, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

У слові проповіді після читання святого Євангелія Блаженніший владика розповів пастві про подію Благовіщення і її значення для нашого спасіння.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

В особливій молитві, яка підноситься зараз у храмах УПЦ, Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці та прикликав на паству благословіння Боже.

“Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Яка стала Матір’ю невмістимого Бога, хай Господь благословить вас і ваших рідних, подасть мир у сердця наші і на нашу Українську землю, подасть все необхідне для земного життя і для спасіння у вічності”, – побажав архіпастир насамкінець.

Благовіщення святкується за дев’ять місяців до Різдва Христового – 7 квітня за новим стилем. За вченням Церкви, людина з’являється на світ у момент зачаття в утробі матері, а не в момент її народження. Слово “Благовіщення” – це буквальний переклад з грецької мови слова “Εὐαγγελισμός” – Євангелії, Добра звістка. Саме так називаються перші чотири книги Нового Завіту, найважливіші книги Біблії. Пророцтво про народження Спасителя світу відбулося як легкий подих вітру, непомітний для всього світу. Схиляючись перед силою віри Богоматері та Її повною довірою до Бога, Церква віддає Діві Марії першість честі серед усіх коли-небудь народжених людей.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 1280