У Волинській, Ніжинській, Одеській та Чернівецькій єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих українських воїнів та волонтерів

Священнослужителі Української Православної Церкви провели в останній шлях Захисників Батьківщини та волонтерів, які пожертвували своїм життям заради життя і свободи мільйонів своїх співвітчизників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Волинської, Ніжинської, Одеської та Чернівецької єпархій.

4 квітня 2022 року у Волинській єпархії відспівали Захисника України Владислава Оніщука, який загинув у Миколаївській області, боронячи нашу Державу від російської агресії.

Чин похорону звершив благочинний Люб’язького округу протоієрей Анатолій Шкара у співслужінні благочинного Любешівського округу протоієрея Георгія Поліщука, настоятеля місцевого храму на честь святої Параскеви Сербської протоієрея Димитрія Лапка та духовенства єпархії.

Цього ж дня у Ніжинській єпархії настоятель Воскресенського храму міста Батурин протоієрей Олег Юрженко у співслужінні протоієрея Олександра Головченка звершив чин відспівування воїна територіальної оборони міста Конотоп Олексія Леонідовича Журавля.

Поховали загиблого Захисника Батьківщини на цвинтарі в селі Митченки Ніжинського району.

Також у Ніжинській єпархії відспівали ветерана війни в Афганістані Олександра Бугая, який взяв на себе волонтерське служіння і загинув у місті Гостомель Київської області, допомагаючи потерпілим від військової агресії.

Чин відспівування у Казанському храмі села Піски Ніжинського району звершив благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей у співслужінні духовенства благочиння.

Духовенство Одеської єпархії провело в останню дорогу п’ятьох Захисників України:

• воїна Сергія Шамута – у селі Красносілка;
• воїна Кирила Обеременка – у селі Першотравневе, Одеського району,
• воїнів Олександра Ткачова, Ігоря Демченка та Станіслава Рубана – у селі Чорноморське, Одеського району.

В усіх храмах Одеської єпархії соборно підносяться молитви за упокій душ загиблих українських воїнів та дарування втіхи їхнім сім’ям та близьким.

5 квітня 2022 року священики Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ звершили чин похорону воїна Михаїла Настащука який віддав своє життя у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування у Свято-Михайлівському храмі села Ставчани Кіцманського благочиння очолив секретар Чернівецької єпархії архімандрит Никита.

Вічна пам’ять усім загиблим Захисникам України.

Просмотров: 458