Людина, яка живе з Богом, отримує силу перемогти будь-яке зло — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Без Бога зло перемагає нас, з Богом — зло перемагаємо ми.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав, що день Благовіщення Пресвятої Богородиці є початком нашого спасіння.

«Господь створив людину для того, щоб вона насолоджувалась плодами Божественної любові, жила з Богом. Але людина не зберегла своєї вірності Творцеві, згрішила і відвернулася від Бога», — сказав він.

Блаженніший владика нагадав, що, коли Господь вигнав Адама з Раю, то дав обітницю, що настане час, коли сім’я Жени зітре голову древнього змія – диявола. І такою Женою стала Пресвята Діва Марія. Архангел Гавриїл сповістив Їй таємницю: “Дух Святий зійде на Тебе і cила Всевишнього осінить Тебе. То ж Святе Дитя, Яке народиться, буде назване Сином Божим” (Лк.1:35), на що Вона смиренно відповіла: “Се раба Господня, нехай буде Мені по слову твоєму” (Лк.1:38).

І таким чудесним чином Господь бере на Себе людську плоть, щоб спасти людину.

«Ми нічим не заслужили цієї милості Божої, це плід Божественної Любові. Якою б людиною не була, Господь її любить. І заради падшої людини, самих грішників, Господь приймає людську природу і бере на Себе людські гріхи», – зазначив Архіпастир.

За словом Його Блаженства, після того, як Господь прийшов на землю і звершив подвиг спасіння, кожна людина отримала силу перемагати зло.

«Яке б зло на людину не обрушилося, якщо людина живе з Богом, то вона від Бога отримує силу перемогти це зло. Без Бога зло перемагає нас, з Богом — ми перемагаємо зло», — сказав він.

Блаженніший владика наголосив, що в ці дні ми особливо просимо Матір Божу помолилася за нас до Свого Сина і Бога, «щоб Господь нам послав добру звістку про те, що настав мир на нашій землі, щоб людська злість, яка літає над нашими головами, знищилася силою Божественної Благодаті й щоб люди зрозуміли, що ми є творіннями Божими, і що Бог хоче, щоб ми жили у мирі один з одним».

«Нехай молитвами Пресвятої Діви Марії Господь допоможе всім нам, браття і сестри, щоб ми жили гідно на землі, щоб ми були сосудом спасіння, тієї благодаті, яку приніс на землю наш Спаситель Господь Іісус Христос, Який допомагає людині на землі все долати: труднощі, складності й вводить людину в блаженну вічність, приводить людину до спасіння на Небі у Христі Іісусі, Господі нашому, Якому від нас слава, честь і поклоніння нині й у безкінечні віки. Амінь!», — побажав Митрополит Онуфрій.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 507