Подяка Предстоятеля Української Православної Церкви всім людям доброї волі, хто приймає біженців з України

ПОДЯКА ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

ВСІМ ЛЮДЯМ ДОБРОЇ ВОЛІ, ХТО ПРИЙМАЄ БІЖЕНЦІВ З УКРАЇНИ

 

Дорогі брати і сестри!

Від імені Української Православної Церкви звертаюся зі словами щирої подяки до всіх, хто допомагає українцям в часи страшної війни, яка увірвалася на терени нашої України.

Більше чотирьох мільйонів наших співвітчизників внаслідок російського вторгнення були вимушені покинути свої домівки, залишити свою землю та шукати прихисток, головним чином, в країнах Західної Європи, а також і в інших країнах світу.

Як Предстоятель найбільшої та найчисельнішої Церкви України — Української Православної Церкви, вірні якої у великій кількості виїхали закордон із зон бойових дій, хочу подякувати Предстоятелям, єпископату, духовенству та вірним Грузинської, Сербської, Румунської, Болгарської, Польської Помісних Православних Церков, а також Православної Церкви Чеських земель і Словаччини. Ваша братня підтримка дуже важлива для наших людей сьогодні, адже, по слову святителя Іоанна Златоуста — «немає нічого сильнішого за Церкву Христову». Це дійсно так. Ми про це свідчимо і смиренно просимо Господа Бога, аби Він воздав вам сторицею за ваші щедроти і милосердя.

Дякую також усім главам Європейських Держав та їхнім народам, главам інших Держав світу, міжнародним організаціям та усім тим, хто прийняв українців у свої домівки, дякую людям різних поглядів та віросповідань. Цим ви виконуєте найголовнішу Божу заповідь — любові до Бога і ближнього. Святі Отці вчать нас, що допомагаючи ближньому, ми допомагаємо Христу, адже і Він був «біженцем», коли разом зі Своєю Матір’ю втікав від Ірода в Єгипет. Ваша допомога залишиться назавжди в пам’яті та серцях багатостраждального українського народу.

Нехай Всемилостивий Господь воздасть всім вам «замість тимчасового – вічне, замість тлінного – нетлінне, замість земного – небесне» за все добро, яке ви звершуєте!

Зі щирою повагою і вдячністю

ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

8 квітня 2022 року

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 4065