Духовні школи УПЦ продовжують надавати допомогу усім нужденним

Викладачі та вихованці духовних навчальних закладів Української Православної Церкви беруть активну участь у наданні гуманітарної допомоги для громадян, які постраждали від російського вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Київської духовної академії, Полтавської місіонерської духовної семінарії та Харківської єпархії.

Київська духовна академія спільно з парафіянами Академічного Свято-Воскресенського храму (Афганського храму), Українською спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Спілкою ветеранів Афганістану Деснянського району м. Києва, територіальної громади №19 та Волинською обласною лікарнею зібрали та направили для постраждалих від російської окупації жителів міста Кролевець Сумської області понад 2 тонни гуманітарного вантажу. У склад даної допомоги входили продукти харчування, засоби гігієни (побутові і для породіль), велика кількість медикаментів, а також дизельне пальне.

Гуманітарний вантаж доставив перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

Полтавська місіонерська духовна семінарія продовжує допомагати переселенцям із Покровська та Маріуполя.

4 квітня 2022 року в гуртожитку ПМДС було розміщено уже другу групу вимушених переселенців кількістю 28 осіб.

Наразі в гуртожитку семінарії проживає значна кількість дітей, для яких організовується освітній процес (в актовій залі проходять дистанційні заняття, щодня працює бібліотека) та дозвілля (перегляд мультфільмів, у визначений час проводяться заняття у спортивній та тренажерній залах).

Для всіх переселенців, які перебувають нині у стінах ПМДС, соціальними службами міста Горішні Плавні організоване щоденне харчування. Усі парафії міста допомагають необхідними продуктами.

Також активну допомогу нужденним надає Харківська духовна семінарія.

Зокрема, нещодавно з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія викладачі Харківської духовної семінарії передали благодійну допомогу харківським волонтерам для доставки її до міста Ізюм.

Нагадаємо, духовні навчальні заклади УПЦ допомагають українським військовим та постраждалим від війни мирним жителям.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 142