У Волинській, Житомирській, Рівненській та Сумській єпархіях УПЦ відспівали Захисників України

Священнослужителі Української Православної Церкви провели в останню дорогу загиблих українських військовослужбовців, які захищали свій народ від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Волинської, Житомирської, Рівненської та Сумської єпархій.

7 квітня 2022 року, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, у селі Березолуки Копачівського району священнослужителі Волинської єпархії УПЦ відспівали загиблого 25-річного воїна Олександра Катеринюка, який загинув у боротьбі з російськими окупаційними військами поблизу міста Миколаївка на Донеччині.

Чин похорону очолив благочинний округи протоієрей Михаїл Лесик у співслужінні настоятеля місцевої парафії протоієрея Олександра Дацюка та священиків з навколишніх сіл.

Цього ж дня у храмі Воскресіння Словущого смт. Озерне Житомирської єпархії попрощалися з офіцером ЗСУ Кобалюком Олександром Олександровичем.

Чин відспівування Захисника України звершив благочинний Житомирського районного округу протоієрей Димитрій Новіцький.

Також у Житомирській єпархії настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Забріддя Черняхівського благочиння протоієрей Віталій Глушко звершив чин поховання православного воїна Віктора Осецького.

Житомирська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

8 квітня 2022 року в Іоанно-Богословському храмі села Бабин Гощанського району духовенство і вірні Рівненської єпархії провели в останню дорогу 18-річного Захисника України Антона Радовенчика. Загинув молодий воїн 7 квітня 2022 року у Бородянському районі.

У Антона залишилися батьки та троє братів.

У Сумах, на Алеї Героїв, клірик Свято-Іллінского храму протоієрей Олексій Шульга звершив чин поховання загиблого військовослужбовця Данііла Ігнатенка.

Данііл загинув внаслідок мінно-вибухового поранення 28 березня на Харківщині, даючи відсіч російській збройній агресії.

Мужньому Захиснику Української землі і народу у травні виповнилося б лише 19 років.

6 квітня 2022 року в Покровському кафедральному соборі міста Охтирка відбулися заупокійні богослужіння за загиблими сорок днів тому воїнами, які обороняли Україну від російських окупантів.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія соборне богослужіння очолив благочинний Охтирського і Великописарівського округів протоієрей Євгеній Сопіга.

Також в цей день відбулися поховання загиблих українських захисників, які звершили клірики Охтирського благочиння.

Просмотров: 578