У селі Михальча на Буковині прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ (відео)

Парафія УПЦ у с. Михальча вирішила продовжити своє молитовне стояння просто неба.

10 квітня 2022 року представники «ПЦУ» разом з озброєними людьми о 17.09 захопили Успенський храм УПЦ у селі Михальча в Чернівецькій області. Про це повідомила прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Звершилося, о 17:09… Сотні мешканців с.Михальчі залишилися без своєї святині. Храм захоплено. Національна Поліція може собою пишатися. Що далі?», – написали у єпархіальній прес-службі.

Нагадаємо, о 7.00 ранку віруючі прийшли на недільне Богослужіння та побачили, що заблоковано вхід на територію храму. Протистояння з прихильниками “ПЦУ” та озброєними людьми, які за інформацією очевидців, керували процесом, тривало увесь день.

Пізніше, як повідомляється, “Національна Поліція забезпечила безпроблемне захоплення храму прихильниками віри ПЦУ. Бойовики в балаклавах спиляли замки, вибили двері”.

Проте, парафія Свято-Успенського храму УПЦ с. Михальча вирішила продовжити своє молитовне стояння за право вільно сповідувати Православну віру в Україні.

“Отже, православна громада буде молитися під сонцем, під дощем, скільки буде потрібно на це часу. Досвіду за 1555 днів – достатньо”, – написали в єпархії.

Просмотров: 1821