У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 29

Українська Православна Церква невпинно продовжує допомагати Збройним Силам України, теробороні, медичним закладам, волонтерам та усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує двадцять дев’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 28.

Київська єпархія. 8 квітня 2022 року парафія на честь Віленської-Остробрамської ікони Божої Матері у Шевченківському районі міста Києва передала до клініки Інституту урології НАМН України обігрівачі, вентилятори, мікрохвильову піч та інші електроприлади.

Також в березні за дорученням благочинного Другого Шевченківського благочиння протоієрея Віталія Бойка матеріальна допомога від парафії була надана клініці НМУ імені О. О. Богомольця.

Окрім того, відділення неврології університетського медзакладу обладнали пральною машиною.

БФ “ФАВОР” передав волонтерам громади Трьох-Анастасіївського храму міста Глухів Сумської області гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів, памперсів та дитячого харчування.

Запорізька єпархія. 7 квітня 2022 року, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, благочинний церков міста Мелітополь протоієрей Максим Смирнов надав допомогу особом з інвалідністю у вигляді 40 наборів із предметами першої необхідності.

Олександрійська єпархія. Благочинний Долинського округу протоієрей Віктор Місяйло передав чергову допомогу ЗСУ у вигляді продуктів харчування та грошових коштів для придбання пального.

Ніжинська єпархія. 9 квітня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав парафії в селах Сальне, Галиця та Лосинівка, які нещодавно були звільнені від російської окупації Збройними Силами України.

Владика помолився разом зі священиками та вірянами цих парафії і передав їм гуманітарну допомогу у вигляді ліків, продуктів харчування та засобів гігієни.

Жителі вказаних сіл висловили вдячність митрополиту Клименту та духовенству єпархії за постійну підтримку населення в період активних військових дій в регіоні і за те, що їх духовні пастирі постійно були зі своїм народом у найбільш складні часи нападу російських військ на Чернігівщину.

Хмельницька єпархія. З благословення митрополита Хмельницькою і Старокостянтинівського Антонія прихожани Свято-Георгіївського храму міста Хмельницький зібрали 9 000 грн. і передали їх на гуманітарні потреби особливо постраждалої від війни Херсонської єпархії УПЦ.

Також 7 000 грн. зібрано на протез для хмельницького воїна, який втратив ногу в боях.

Житомирська єпархія. 8 квітня 2022 року з благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима соціальний відділ єпархії передав допомогу потребуючим.

Володимир-Волинська єпархія. 7 квітня настоятелі храмів Ратнівського округу на чолі з благочинним протоієреєм Анатолієм Гурським передали українським військовослужбовцям тепловізор та іншу військову амуніцію.

Черкаська єпархія. З благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія при Свято-Андріївському архієрейському подвір’ї міста Черкаси організовано кімнати для надання тимчасового притулку людям, які виїхали з областей, де тривають бойові дії.

Наразі знайшли прихисток при храмі три сім’ї переселенців з Лисичанська Луганської області.

Духовенство архієрейського подвір‘я забезпечує біженців всім необхідним: предметами щоденного вжитку, теплом, харчуванням.

Чернівецька єпархія. 4 квітня 2022 року зусиллями парафії на честь святого великомученика Георгія УПЦ міста Сторожинець, духовенства Сторожинецького благочиння УПЦ та волонтерів Румунської Православної Церкви зібрано та відправлено 12 тонн гуманітарної допомоги до міста Харків на потреби населення яке страждає від війни.

Також 5 квітня відправлено 18 тонн гуманітарної допомоги для Роменської єпархії УПЦ в Сумську область, де місцеві православні волонтери передаватимуть продукти та медикаменти для потреб населення і воїнів, які знаходяться у лікарнях.

Тернопільська єпархія. Днями від Тернопільської єпархії УПЦ православна молодь відправила вже другу партію гумантірної допомоги у Чернігівську єпархію вагою більше 5 тонн. Спільними зусиллями було зібране найнеобхідніше, а це: медикаменти, засоби гігієни, дитяче харчування, продукти харчування, питна вода та консервація.

Полтавська єпархія. 8 квітня 2022 року молодь Духовно-просвітницького центру міста Горішні Плавні на чолі з директором протоієреєм Георгієм Коваленком організували на природі майданчик для відпочинку і психологічної підтримки дітей та дорослих, які евакуювалися з Маріуполя та Покровська і проживають наразі в стінах Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Діти мали змогу покататися верхи на конях, погодувати їх, постріляти з лука, пограти в м’яч і бадмінтон, посидіти та поспілкуватись біля багаття й скуштувати смачну кашу. Організатори отримали слова вдячності за те, що допомогли дітям забути про війну хоча б на декілька годин.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 274