У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 30

Духовенство, волонтери, миряни та студенти духовних шкіл Української Православної Церкви надають необхідну допомогу усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує тридцяту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 29.

Волинська єпархія. Напередодні свята Благовіщення спільними зусиллями Свято-Покровського храму, Свято-Катеринівського храму та храму на честь Волинської ікони Божої Матері міста Луцьк було зібрано  та доставлено допомогу на логістичні склади Волинської обласної військової адміністрації.

До складу наданої допомоги входять: продукти харчування («сухий пайок»), найнеобхідніші медикаменти, засоби гігієни тощо

Також громади луцьких храмів завезли одяг у Палац учнівської молоді, де знаходиться пункт видачі допомоги переселенцям.

Свято-Димитрівська парафія села Рудня на зібрані пожерви придбала бронежилет для Захисника України.

Громада Свято-Покровського храму селища Цумань передала чергову продуктову допомогу для української армії та постраждалих мирних громадян нашої країни.

Також парафіяни зібрали 5000 гривень на придбання генератора для потреб ЗСУ.

На потреби Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України надійшла гуманітарна допомога від небайдужого населення з смт. Колки, с. Старосілля, с. Розники та с. Семки. Люди зібрали різноманітні речі повсякденного користування, ліки, воду, продукти харчування тощо.

Організував збір допомоги священик Волинської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Микола Новосад у співпраці з місцевими волонтерами.

Прихожани Свято-Димитріївського храму села Вишнів пожертвували продукти харчування для потреб волинських військових, які разом із бусом, придбаним викладачами Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, відправили на Миколаївщину до Захисників України.

Стараннями громади на честь великомучениці Параскеви П’ятниці с. Ратнів вдалося передати на потреби Госпіталю ЗСУ та луцької поліклініки №3 медичні рукавички, які надійшли в дарунок від Польської Православної Церкви. Також громада зібрала одяг та інші речі, що необхідні захисникам України на передовій.

Кам’янець-Подільська єпархія. З благословення митрополита Кам’янець-Подільського і Городоцького Феодора віряни Олександро-Невського кафедрального собору у співробітництві з Червоним Хрестом беруть активну участь у заходах, що спрямовані на надання благодійної допомоги постраждалим від воєнних дій, біженцям, військовим та учасникам тероборони.

Щодня упродовж місяця із трапезної кафедрального собору “на вивіз” готується понад 300 обідів. Також нужденні мають змогу харчуватися в у самій трапезній храму.

Віряни собору постійно допомагають речами, предметами першої необхідності, шиють постільну білизну та спеціальні кровоспинні пов’язки, долучаються до термінового формування індивідуальних лікувальні наборів для воїнів.

Окрім того, 9 квітня 2022 року під керівництвом клірика кафедрального собору протоієрея Андрія Сосюка парафіяни зібрали продуктовий вантаж, який відправили на Схід України.

Кременчуцька єпархія. Прихожани Свято-Успенського кафедрального собору та Свято-Троїцького храму уже традиційно готують домашню випічку, яка разом з іншими продуктами та різноманітними речами першої необхідності входить до складу єпархіальної допомоги біженцям та воїнам ЗСУ.

Окрім того, прес-служба єпархії повідомляє, що прихожани Пантелеймонівського храму міста Кременчук надали прихисток біженцям у власних домівках.

Мукачівська єпархія. Щорічно до Великодня православна молодь Іршавщини організовує приготування тисячі пасок для нужденних. Цього року, зважаючи на обставини в державі, благодійний почин вирішили присвятити багатьом родинам, котрі вимушено покинули рідні домівки, а також Захисникам України.

Більш детальна інформація та реквізити для підтримки благодійного проекту доступні за посиланням.

Чернівецька єпархія. 10 квітня Горішньошеровецька ОТГ отримала гуманітарну допомогу від Волонтерського Центру при Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ для вимушених переселенців, які проживають на території Горішньошеровецької ОТГ. На потреби переселенців було передано засоби гігієни, памперси, одяг, медикаменти тощо.

Хмельницька єпархія. 11 квітня 2022 громада Успенського храму УПЦ смт. Летичів надала чергову допомогу нашим захисникам у вигляді продуктів харчування.

Могилів Подільська єпархія. До настоятеля храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці селища Муровані Курилівці протоієрея Василія Балана звернулася родина одного із Захисників, який знаходиться на передовій, з проханням допомогти його підрозділу продуктами харчування.

Протягом кількох днів прихожанками храму було випечено майже тисячу пиріжків з картоплею, капустою, горохом, вишнею.

Також парафіяни закупили тушу свинини, з якої було виготовлено близько 100 банок тушонки.

Загалом було зібрано консервації, мінеральну воду, чай, макаронні вироби, крупи, олію, рибні консерви, близько 16кг сала, шкарпетки та засоби особистої гігієни.

Харківська єпархія. 10 квітня 2022 року митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій передав до Харківської клінічної лікарні (колишня ЦКЛ-5) ліки та медикаменти для операційних.

Благодійну допомогу до медустанови доправили священнослужителі Харківської єпархії та студенти Харківської духовної семінарії.

Також архіпастир передав медикаменти до Харківського обласного шпиталю ветеранів.

11 квітня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування, монастирський хліб, засоби гігієни та медикаменти для харків’ян, що проживають у найбільш постраждалих районах Харкова.

Також благодійну допомогу харків’янам надають єпархіальні волонтери.

У храмі Вознесіння Господнього селищі міського типу Золочів ієрей Костянтин Сошин роздав продукти і засоби гігієни мешканцям селища та переселенця.

Київська духовна академія. 11 квітня 2022 року Київські духовні школи надали чергову посильну допомога волонтерським центрам Києва, котрі готують гарячу їжу для постраждалого цивільного населення передмістя Києва, а також військовим, які забезпечують правопорядок в Київській області.

З благословення ректора КДАіС єпископа Білогородського Сильвестра допомогу передав перший проректор, настоятель Академічного Свято-Воскресенського храму протоієрей Сергій Ющик.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 281