Можливо мої молитви мого сина залишили живим у Попасній, а ви хочете заборонити мені молитися – мама захисника до депутатів на Рівненщині

13 квітня 2022 року на Дубенщині в Рівненській області депутати Тараканівської ОТГ провели закриту сесію, на якій написали звернення до Верховної Ради України щодо підтримки законопроектів про заборону УПЦ. Мама захисника України звернулася до цих депутатів з такими словами: «Можливо мої молитви мого сина залишили живим у Попасній, а ви хочете заборонити мені молитися». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

На сесію прийшли віряни Української Православної Церкви із населених пунктів, які входять до Тараканівської ОТГ. Як розповідають, на сесійне засідання віруючих пустили не відразу, понад годину довелося чекати на доступ. Під стінами зали зустріли голову Дубенської військової адміністрації  Всеволода  Пекарського, котрий запевнив, що Конституційні права віруючих не будуть порушені.

Зазначається, що ініціювали скликання кілька місцевих депутатів з метою заборонити діяльність Української Православної Церкви на території громади. А вже у залі засідання староста Тараканівської громади Наталя Сорочинська зачитала готове звернення до Верховної Ради України щодо підтримки зареєстрованих законопроектів по забороні діяльності УПЦ.

Свідки подій у сесійній залі Тараканіської ОТГ розповідають, що після озвученого звернення зав’язалася словесна перепалка. Деякі депутати агресивно і з ненавистю висловлювались на адресу вірян УПЦ.

Боляче зреагувала на такі вигуки чиновників мама військовослужбовця, котрий захищає нашу країну у Попасній Луганської області,  де нині тривають запеклі бої.  Нещодавно захисник був поранений і йому без наркозу робили складну операцію.

«То ви моєму синові пропонуєте в Росію їхати? Йому, котрий  зараз за нас з вами стоїть в епіцентрі бойових дій? – казала жінка і плакала. – Можливо, його мої молитви спасли, а ви хочете заборонити мені молитися»

Позачергова сесія у Тараканові закінчилась дуже бурхливо, подальші агресивні нападки на вірян УПЦ деякі депутати винесли за стіни сесійної зали. Текст звернення, напрацьований депутатами Тараканівської ОТГ, на офіційному ресурсі поки не оприлюднений.

Просмотров: 3519