Озброєні люди покинули собор УПЦ в Борисполі, але обіцяли повернутися

14 квітня 2022 року близько 9:30 двадцять озброєних чоловіків, погрожуючи настоятелю, заблокували собор УПЦ на честь Покрову Богородиці міста Бориспіль на Київщині з вимогою перейти в “ПЦУ”.  Об 11:30 ці люди покинули територію собору. Про це в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповів настоятель протоієрей Олександр Бондар.

“Це були представники добровольчого батальйону Сектору безпеки м. Бориспіль “Бориспіль 1”. Коли приїхали поліція та представники силових структур, а також прийшли наші прихожани, відбулася словесна перепалка. Представники батальйону попросили, щоб наші люди відійшли, вони також звернулися до своїх вояк. А потім підійшли до мене і сказали, що заспокояться тільки тоді, коли всі храми в Борисполі перейдуть в “ПЦУ”. Все це було сказано у присутності начальника поліції міста Бориспіль”, – розповів отець Олександр.

Після цього, за словами настоятеля собору, озброєні чоловіки поїхали.

“Наразі ворота і храм відкриті. Ми відслужили подячний молебень. Чергові священики залишилися в соборі й люди можуть спокійно заходити”, – сказав він.

Просмотров: 8440