Представники релігійних конфесій з різних країн дізналися про стан дотримання права на свободу віросповідання в Україні

12 квітня 2022 року Чернівецько-Буковинська єпархія передала представникам релігійних конфесій з різних країн листа про гоніння на УПЦ в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Зазначається, що Чернівці відвідали лідери основних світових конфесій, щоб продемонструвати свою дружбу та підтримку миру в Україні.  Як пояснив один з гостей заходу, головне завдання релігійних лідерів – донести, що мир набагато сильніший, аніж жорстокість.

Представники Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ наприкінці заходу мали можливість поспілкуватись з кожним релігійним лідером та передали лист-звернення англійською мовою, в якому описувались факти гонінь на УПЦ в різних областях України, про байдужість поліції під час рейдерських захоплень храмів тощо.

У листі згадали про нещодавні події – захоплення храму у с. Михальча, яке відбулося 10 квітня.

Також в листі описувались події 9 березня у Верховині, коли під дулом кулеметів людей примушували переходити до “ПЦУ” та інформувалось про опечатування храмів УПЦ в Івано-Франківській області.

Релігійних лідерів просили взяти дієву участь у збережені релігійного миру в Україні.

Текст листа-звернення англійською, що отримав кожний лідер релігійних конфесій, які були присутні на заході в Чернівцях,  можна прочитати за посиланням.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм

Просмотров: 1053