Фонд Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» допоміг дніпровському фонду придбати гуманітарну допомогу на близько 150 тис. гривень

Благодійний фонд Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам» надав фінансову допомогу дніпровським волонтерам із БФ «Острів Надії». Було закуплено харчові продукти тривалого зберігання на 143 тис. гривень. Гуманітарну допомогу роздали біженцям, які постраждали під час військових дій, інвалідам та малозабезпеченим людям у Дніпрі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ на прес-службу Синодального соціально-гуманітарного відділу.

Також БФ Блаженнішого Митрополита Онуфрій сплатив за запчастини та ремонт автомобіля дніпропетровських волонтерів, який приїхав до Києва за медикаментами, але зламався.

«Я навіть не можу точно сказати, скільки тисяч людей отримали допомогу, яка прийшла нам із Києва. Підтримка фонду Предстоятеля УПЦ була нам вкрай потрібна. Ми дуже вдячні Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, протоієрею Сергію Екшіяну (Голова Соціально-гуманітарного відділу УПЦ – ред.) та всім, хто нам допомагає», – розповів керівник фонду «Острів Надії» протоієрей Миколай Несправа.

З перших днів військових дій у лютому 2022 року фонд допомагає постраждалим від військових дій, інвалідам та всім, хто потребує допомоги цього складного часу.

«Дніпро стало просто тріщати від напливу біженців. Їдуть здебільшого з Харкова, Ізюму, Маріуполя, Сєверодонецька. До нас звертається багато людей і всім потрібна допомога. Щотижня ми розвозимо продукти госпіталями та лікарнями. Окрім цього, підтримуємо кілька гуманітарних центрів, що працюють у різних районах міста. На придбаному медичному автомобілі волонтери відвідують інвалідів та людей похилого віку, привозять їм продукти та ліки. Якщо потрібно, можуть допомогти їм доїхати до лікарні або в інше необхідне їм місце. Щодня близько 1000 осіб отримує допомогу фонду», – розповів протоієрей Миколай.

Координати та реквізити для допомоги фонду за посиланням.

Просмотров: 482