Керуючий Овруцькою єпархією звернувся до правоохоронців та влади Житомирщини у зв’язку з вилученням богослужбових книг та тиску на священнослужителів

14 квітня 2022 року прес-служба Овруцької єпархії опублікувала відкритий лист митрополита Овруцького і Коростенського Вісаріона до начальника Головного упраління Національної поліції в Житомирській області Трачука О.В. у зв’язку з насильним вилученням церковних книг з приміщення Овруцького єпархіального управління та неправомірними діями по відношенню до кліриків єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Копії листа також направлено Голові Житомирської ОДА Бунечко В. І., Головам ОТГ Житомирської області та депутатам сільських та селищних рад.

«28 березня цього року у приміщенні (м. Овруч, Соборна 3) Овруцької єпархії, за моєї відсутності, були вилучені деякими людьми, у присутності поліції, богослужбові книги (на слав’янській мові) по яким на наших приходах звершуються Божі служби в неділю, свята, о здравні молебни, похорони, сповідь, Літургія, вінчання, молитви за молодь, молитви про припинення війни. Забрані також повчання багатьох святих, Євангелії, біблії на слав’янській та російській мові, придбані за проханням та пожертви віруючих», — йдеться у листі.

На переконання митрополита Вісаріона, «ці люди піддалися якійсь фейковій інформації і вчинили цей аморальний гріховний вчинок, який є викликом проти Бога, проти наших віруючих людей». Владика закликав причетних повернути всього у Овруцьке єпархіальне управління.

«Подібні акції здійснені були з погрозами деяким нашим священикам: м. Радомишль, у селах Рижани, Першотравневе, Іршанськ, Селець, Девошин, Небіж, Грушки… І такими діями хочуть священиків примусити перейти в ПЦУ», — додав керуючий Овруцькою єпархією.

Він нагадав, що, як відомо, і Президент, і глава адміністрації Президента проти такого рейдерства.

«Хочемо нагадати усім слова із Слова Божого: “Бо всiм нам належить стати перед судом Христовим, щоб кожному одержати згідно з тим‚ що вiн робив, живучи в тiлi, добре або лихе” (2Кор.5:10). “Бог воздасть кожному по ділам його” (Мф. 16:27)», — нагадав Його Високопреосвященство.

Звернення також підписали священики та численні віряни Овруцької єпархії.

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм.

Просмотров: 7945