Озброєні радикали під керівництвом «ієрарха ПЦУ» Олександра Драбинка захопили храм у Круглику на Київщині

14 квітня 2022 року група озброєних людей під керівництвом «ієрарха ПЦУ» Олександра Драбинка силою захопила храм Успіння Пресвятої Богородиці села Круглик Київської області – вибили двері та оголосили про «добровільний» перехід релігійної громади УПЦ. Про це повідомляє сайт СПЖ, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що на заздалегідь спланованій акції було багато озброєних людей, а також деякі місцеві жителі, більшість з яких не є парафіянами храму. Був присутній і колишній митрополит УПЦ, “ієрарх ПЦУ” Драбинко, який намагався переконати настоятеля переходити до них, але отримав відмову. Після цього присутні підписали складене Олександром Драбинком прохання «про добровільний перехід громади» в “ПЦУ” і вибили двері храму, де знаходились отець настоятель і двоє кліриків. Драбинко оголосив, що храм Успіння Пресвятої Богородиці добровільно перейшов у “ПЦУ”.

Насправді переважна більшість тих, хто підписав прохання про перехід в “ПЦУ”, не є ані парафіянами храму, ані місцевими жителями.

Самі парафіяни викликали поліцію, але та не виявила правопорушень, попри злам дверей храму та погрози на адресу вірян УПЦ.

«Ми хотіли записати те, що відбувається, на телефони, але нам не давали цього зробити, вибивали їх з рук, – розповіло джерело СПЖ. – При цьому прихильники ПЦУ вільно робили фото та знімали відео».

Представники “ПЦУ” поміняли замки на дверях храму, і парафіяни УПЦ відтепер не мають доступу до нього.

Прихильники “ПЦУ” й раніше, на свято Благовіщення, 7 квітня, спробували зайняти храм, але парафіяни відстояли його, після цього навідувалися до настоятеля, агітуючи його перейти в “ПЦУ”.

Фото: Facebook-сторінка Олександра Драбинка

Просмотров: 10654