Священики УПЦ доставили гуманітарну допомогу з-закордону для військових та постраждалих жителів Київської області

Зусиллями духовенства Української Православної Церкви в Україну було доставлено гуманітарні вантажі з Румунії, Польщі та Словаччини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

14 квітня 2022 року до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ від Румунської Православної Церкви прибув гуманітарний вантаж, організований на прохання клірика УПЦ протоієрея Миколая Попеску та по благословенню єпископа Ковасенського і Харгітського Андрія. Це вже друга гуманітарна допомога, яку зібрала і відправила Ковасенська єпархія.

У складі вантажу були продукти харчування, засоби гігієни та одяг.

В цей же день більша частина йогуртів та молочних продуктів, які були серед гуманітарної допомоги, були передані на потреби військових.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ дякує єпископу Ковасенському і Харгітському Андрію, духовенству та всім вірним Румунської Православної Церкви за їх допомогу українському народу.

15 квітня 2022 року перший проректор Київської духовної академії протоієрей Сергій Ющик доставив гуманітарну допомогу від Польської Православної Церкви (Центр православної культури у Варшаві, Православний митрополичий центр милосердя “Елеос” і Товариство “Братство Благодатного Вогню”) постраждалим мирним жителям сіл Броварського району: Плоске, Михайлівка, Шевченково, Мокрець, Гребельке, а також у селище Згурівка.

Гуманітарна допомога була передана через благочинного 2-го Броварського округу Бориспільської єпархії протоієрея Іоанна Мисіва та благочинного Згурівського благочиння протоієрея Іоанна Антала.

Організація благодійного вантажу та його доставка в Україну стала можливою завдяки трудам настоятеля Благовіщенського храму м. Луцька протоієрея Володимира Літвенчука.

У місто Буча був доставлений гуманітарний вантаж від Православної Церкви Чеських земель і Словаччини. Дану допомогу зібрали духовенство та вірні Міхаловсько-Кошицької єпархії (Словаччина).
До місця призначення вантаж доставили протоієрей Стефан Григу та протоієрей Петро Григу.

Настоятель Петро-Павлівського храму УПЦ у місті Буча архімандрит Аркадій (Демченко) висловив подяку отцю Стефану, отцю Петру та усім причетним до організації цієї благодійної допомоги.

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 340