У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – репортаж. Ч. 33

Українська Православна Церква надає необхідну допомогу військовим, медикам, волонтерським об’єднанням та усім потребуючим. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує тридцять третю частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 32.

Київська єпархія. Завдяки БФ «ФАВОР» понад 600 постраждалих з Харкова, Херсона, Каховки, Миколаєва, Сєвєродонецька, Бучі, Гостомеля, Покровського отримали допомогу у вигляді продуктових наборів, ліків, дитячого харчування, засобів гігієни та одягу.

Більш летальна інформація та реквізити для допомоги фонду доступні за посиланням.

Володимир-Волинська єпархія. Більше 150 біженців із гарячих точок знайшли притулок у Святогірському Зимненському жіночому монастирі.

«Наша обитель люб’язно відчинила двері для всіх постраждалих з перших днів війни. Наразі, ігуменя Стефана з сестрами приймають біженців і роздають гуманітарну допомогу нужденним. Вимушені переселенці отримують у монастирі триразове харчування, усі умови для проживання та духовну підтримку», – зазначають в обителі.

Станом на 50-й день війни у монастирі проживає 41 дорослий і 31 дитина.

Запорізька єпархія. 10 квітня 2022 року за дорученням благочинного церков Мелітопольського благочиння протоієрея Максима Смирнова у всіх храмах міста роздали продуктові пакети нужденним.

Кременчуцька єпархія. Волонтери Кременчуцької єпархії передали продукти харчування постраждалим мешканцям міста Буча.

Безпосередньо займалися допомогою настоятель храму св. мч. Іоанна Воїна протоієрей Костянтин Маслов та настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Анатолій Дружко, які зустрічали проїжджі потяги з Краматорська, Дніпра, Харкова, Донецька та передавали домашню випічку для нужденних.

Ніжинська єпархія. З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента єпархія продовжує акцію на підтримку новонароджених у військовий час малят.

В рамках даної акції митрополит Климент та єпископ Феодосій разом з головою єпархіального відділу у справах сім’ї священиком Олександром Гладишем продовжують відвідувати пацієнтів Ніжинського міського пологового будинку.

Преосвященні владики передали мамам пакунки з дитячим харчуванням, предметами для догляду за дітьми та засобами дитячої гігієни для новонароджених, яких за останній тиждень народилось в Ніжині більше 20-ти.

13 квітня 2022 р. парафіяни Хрестовоздвиженського храму селища Срібне передали мамі пораненого воїна Анатолія Калімана Любові Олександрівні матеріальну допомогу в сумі п’яти тисяч гривень, необхідну для лікування сина.

Більш детальна інформація та реквізити доступні за посиланням.

14 квітня 2022 року після завершення Божественної літургії Передосвячених Дарів у Спасо-Преображенському храмі м. Бахмача митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав Бахмацьку лікарню-хоспіс, розташовану в селищі Бахмач.

Владика передав медичному закладу гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування.

Також митрополит Климент поспілкувався з медичним персоналом і пацієнтами лікарні-хоспісу та прикликав на всіх Боже благословення.

Цього ж дня архіпастир відвідав сільську раду с. Бахмач та передав гуманітарну допомогу до соціальних установ даного населеного пункту.

14 квітня 2022 благочинний Ічнянського округу протоієрей Василій Ясенівка відвідав Крупичпільське відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Ічнянського територіального центру соціального обслуговування.

Священик передав установі гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування. Колектив і мешканці соціального закладу висловили свою щиру подяку владиці Клименту за постійну турботу і піклування долею людей похилого віку на теренах Ніжинської єпархії.

Хмельницька єпархія. Сім’я клірика єпархії священика Георгія Чернятинського передала 20 пар берців для потреб військомату Деражнянської ОТГ на загальну суму 32 000 гривень.

Полтавська єпархія. З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа директор Духовно-просвітницького центру при Свято-Миколаївському архієрейському подвор’ї міста Горішні Плавні протоієрей Георгій Коваленко продовжує організовувати цікаве та активне дозвілля для переселенців із дітьми, які проживають у гуртожитку Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Всі мешканці на базі семінарської тренажерної зали мають змогу займатися спортом.

Також діє вечірня міні-кінозала для перегляду цікавих фільмів та мультфільмів із моральною складовою.

Рівненська єпархія. Віряни Рівненської єпархії УПЦ завезли три вантажівки гуманітарної допомоги у населені пункти Київської області, які постраждали внаслідок обстрілів. Харчові продукти отримали у Бородянці, Михайлівці-Рубіжівці, Новому Заліссі, Шибеному.

Збирали допомогу віряни УПЦ у кількох храмах:
• Свято-Тетянинському (м. Здолбунів)
• Свято- Георгієвському (м. Здолбунів),
• Свято-Успенському (с.Глинськ).

Також допомогу надали православні волонтери-підприємці.

Одеська єпархія. В Андріївському подвір’ї продовжуються курси медичних волонтерів Одеської єпархії.
Сьогодні волонтери розподілилися за групами і кожна група отримала медичний набір із засобами надання першої допомоги.

Кожну групу очолює професійний медичний співробітник, за яким закріплено кілька учнів.
Навчання єпархіальних медичних волонтерів продовжуватиметься, щоб у будь-якій екстреній ситуації вони могли надати допомогу постраждалим та допомогти нашим медикам.

Тульчинська єпархія. З благословення митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана громада Свято-Успенського храму міста Тульчин на чолі з натоятелем протоієреєм Григорієм Курдієм відправила три тонни гуманітарного вантажу для вимушених переселенців, які знаходяться в Свято-Вознесенському Банченському монастирі.

Просмотров: 408