У Полтавській та Чернівецькій єпархіях відспівали загиблих українських воїнів

Священнослужителі Полтавської та Чернівецько-Буковинської єпархій Української Православної Церкви відспівали воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби ПолтавськоїЧернівецько-Буковинської єпархій.

14 квітня 2022 року віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін у храмі Всіх Святих, що на Горішньоплавнівському цвинтарі, звершив відспівування солдата Збройних Сил України Олексія Брідні.

Олексій Миколайович Брідня народився 6 травня 1989 року в м. Комсомольську, нині — Горішні Плавні. Був мобілізований з перших днів війни 25 лютого 2022 року. 8 квітня біля н. п. Довгеньке Ізюмського р-ну Харківської області героїчно загинув у бою за незалежність та територіальну цілісність України.

Владиці співслужили благочинний Горішньоплавнівського округу протоієрей Георгій Граб та директор Духовно-просвітницького центру м. Горішні Плавні протоієрей Георгій Коваленко.

Після Чину похорону зі словом співчуття звернувся міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

Вічна пам’ять спочилому захиснику України рабу Божому Олексію!

13 квітня священники Чернівецько-Буковинської єпархії у смт Кельменці відспівали захисників Батьківщини, Віктора Федорова та Сергія Юрченкова, які віддали своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.
Відспівування воїна Віктора очолив ієрей Олег Лєкар у Свято-Воздвиженському храмі на парафії на честь Почаївської ікони Божої Матері смт Кельменці Кельменецького благочиння.
Відспівування воїна Сергія очолив митрофорний протоієрей Вячеслав Твердохліб настоятель парафії на честь святого Архістратига Михаїла смт Кельменці Кельменецького благочиння.
Вічна пам’ять новопреставленим воїнам Віктору та Сергію!
Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родинам героїв, та просить всіх молитись за упокій їх душ.

Просмотров: 558